LHK-direktøren fikk svømmesjokk

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Unngå kuldesjokk til Kon-Tri - se Tronds beste svømmetips.

Kon-Tris folkelige deltaker Bjørn-Gunnar Bruun Hansen fikk seg en vekker da han prøvde seg med litt utendørs svømming i forberedelsene til triatlonen.

Med Ulfsbakktjernet som utgangspunkt fikk Hansen gode råd av Kon-Tris frontmann og triatlet Trond Skuggedal. Resultatet av veiledningen kan ses i form av en videoserie på Østlands-Postens nettsider. Her har Skuggedal de siste ukene presentert treningsprogram og tips inn mot konkurransen i Indre havn lørdag 28. juni.

– Det var veldig nyttig for en som aldri har vært borti noe sånt før. Jeg må si at svømmingen, når man bare har vært i basseng og så skal kaste seg ut i kaldt vann, gjør noe med pusten, sier Hansen.

Tenker over detaljene

Skuggedal tipser blant annet om bruk av svømmebriller med duggvæske samt neseklype for å roe pusten når kroppen treffer kaldt vann og unngå hyperventilering.

– Mange bruker også ørepropper for å unngå kaldt vann i ørene som kan gjøre deg svimmel når man kommer opp av vannet.

Hansen fikk også verdifulle tips inn mot de ulike etappeskiftene, såkalte skiftesoner.

– Dette med å få i seg nok drikke for eksempel og være nøye med alle de tingene man kanskje ikke tenker på når man ikke er trent på det, sier mannen som til daglig leder Larvik HK.

Han føler seg best rustet på sykkeldelen og gruer seg til løpingen.

Fram med kassa

Skuggedal har her noen egne råd å komme med.

– Få brystkassen og haken opp så du ikke løper med øynene ned i bakken. Ellers er det bra å rulle på foten fra hælen og fram eller løpe framme på tærne og være med frampå, sier Nanset-utøveren som skal delta i Swissman den 21. juni. Et langt tøffere triatlon i Ironman-kategorien. Dvs 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping. I Kon-Tri svømmes det 750 meter, sykles 20 km og løpes 5 km.

– Løpingen er den største utfordringen. Med stor overkropp så har avdelingen fra hoften og ned begynt å protestere, så jeg håper å greie å løpe, hvis ikke skal jeg i hvert fall komme igjennom, sier Bruun Hansen optimistisk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags