Lørdag åpnet påmeldingen til triatlon

LANGS SJØFRONTEN: Kon-Tri skal bli et idyllisk arrangement hvor svømming og løping foregår i Indre havn og langs sjøfronten.Foto: Jørgen Melau

LANGS SJØFRONTEN: Kon-Tri skal bli et idyllisk arrangement hvor svømming og løping foregår i Indre havn og langs sjøfronten.Foto: Jørgen Melau Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

500 personer skal i juni kjempe over distansene 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løping i Larvik. Vil du stå på startlisten?

Nanset og Larvik Svømmeklubb har døpt sin nye triatlon-konkurranse Kon-Tri – etter Thor Heyerdahls vilje til å flytte grenser.

– Siden det er jubileum for Thor Heyerdahl i år, synes vi det er flott å legge hans mantra til grunn, om at det er ingen grenser og at det er viktig å flytte egne grenser, forteller Trond Skuggedal og Trond Gjevestad i Nanset.

I dag lanserer de nye websider og egen facebookgruppe for sitt nye bytriatlon, med nye logoer inspirert av Heyerdahl, og for det de håper skal bli et årlig sommershow som skal utfordre mange og fenge enda flere.

På lag med næringslivet

Arrangørene har mål om 500 deltakere i åpningskonkurransen, for det som de håper skal bli en årlig happening. Det er i forhold til sikkerheten for deltakerne og at det er nettopp første gang.

I samarbeid med aktørene i Indre havn håper imidlertid Skuggedal at det kan vokse seg større.

– Vi har Bølgen, Sanden, Pakkhuset med flere med oss på dette, og håper å skape stor stemning med mange aktiviteter i start- og målområdet. Litt som under Ta Sjansen-konseptet. Det blir start klokka 15 på ettermiddagen, og alt er unnagjort på tre timer, sier Skuggedal.

Mens svømmingen foregår i Indre havn, vil sykkelløypa strekke seg ut til Tanum og over til Brunla. Den avsluttende løpingen vil hovedsakelig foregå i Indre havn.

Vil tilby svømmekurs

Kon-Tri skal være et skikkelig breddearrangement hvor det er mulig å konkurrere alene, og med en stafett der lagene kan mikse både kjønn og alder.

Konkurranseformen er sprint, slik at flest mulig kan delta.

– I stafetten er det mulig sette opp et lag med deltakere som kan ta hver sin idrett, men selvfølgelig håper vi at mange også velger å gjennomføre hele konkurransen. Det er svømming folk kvier seg mest til, men det er ikke mye trening som skal til for å klare å gjennomføre 750 meter. Jeg startet med crawl-kurs i Farrishallen og hadde veldig stort utbytte, og svømmeklubben vil holde flere kurs, forklarer Skuggedal, som nå satser lengre distanser i triatlon, og trener for et stort arrangement i Sveits.

– Hvorfor starter Nanset og Larvik svømmeklubb et triatlon?

– Det er fordi Triatlon er en av de raskest voksende idrettene i Norge i øyeblikket, og veldig populært. Dessuten har næringslivet etterlyst aktiviteter i Indre havn, og den utfordringen hadde vi lyst til å ta, avslutter Skuggedal.

Lørdag ble påmeldingen åpnet, og 300 startplasser er gjort tilgjengelige.

Kon-Tri arrangeres 28. juni, påmelding finner du her.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags