– Mange vil få det tøft opp til Ra

SPENT: Mari Faugstad Eian gleder seg til Kon-Tri og den første skikkelige triatlonkonkurransen i hjembyen. Hun har testet løypa flere ganger. FOTO: HENNING RUGSVEEN

SPENT: Mari Faugstad Eian gleder seg til Kon-Tri og den første skikkelige triatlonkonkurransen i hjembyen. Hun har testet løypa flere ganger. FOTO: HENNING RUGSVEEN Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Ta det rolig på sykkel opp til Ra. Her kan mange få ødelagt den gode opplevelsen hvis de går ut for hardt, formaner Mari Faugstad Eian.

DEL

Stavern-jenta er en av de mest ivrige lokale triatletene. For 14 dager siden ble hun nummer ti i NM i olympisk øvelse. Det var hennes tredje på topp ti i mesterskapet de siste årene. Bestenoteringen er en 7. plass.

Lørdag er det Kon-Tri som gjelder, og Mari deler gjerne ut råd til alle lokale som stiller for første gang:

– Ikke stress, verken i vannet, i skiftesonen eller etterpå. Det gjelder å beholde roen, smiler Faugstad Eian.


– Min favorittidrett

Selv testet 29-åringen triatlon for moro skyld i 2008. På pappas racersykkel, og resten av utstyret ble skrapet sammen dagen før. Da var det en idrett før særinger. Rett og slett.

– Nå er det våtdrakt, temposykkel og jeg kaster ikke bort tid på å ta på meg sokker før løpingen. Jeg hopper rett i joggeskoene når øvelsen er så kort!

Mari synes det er morsomt at triatlon er på vei til å bli en stor idrett i Norge.

– Jeg synes det er gøy at stadig flere blir med. Det er favorittidretten for meg nå. Kombinasjonen av tre idretter gir mange utfordringer, men også mange muligheter til å variere treningen, sier Faugstad Eian, som har drevet mye og tidligere i år både har løpt Larviksløpet og syklet Granfondo. Farrisrunden glapp i år, på grunn av NM i triatlon.


– Indre havn er flott

Faugstad Eian flytter hjem i sommer, etter å ha fullført legestudiene. Nå venter turnusåret og mer triatlon.

– Alle byer har snart fått sin egen konkurranse. Jeg synes det er spennende at Larvik kaster seg på. Indre havn er en flott lokalisering og veldig publikumsvennlig.

29-åringen satser på en pallplass, men innrømmer at løypa er tøff.

– Spesielt sykkeldelen. I triatlon er det normalt flatt, men stigningen opp til Ra kan ta pusten fra de fleste. Ta det rolig, maner Stavern-jenta.

Hun kjenner mange som skal være med, og har allerede lånt bort sitt reserveutstyr, blant annet ei våtdrakt. Mari hadde imidlertid en ekstra utfordring:

– Jeg måtte få velsignelse til å være lørdag. Ei god venninne skal gifte seg, så det blir vielse, så Kon-Tri og så bryllupsmiddag. Det blir hektisk, ler Faugstad Eian.

Hvis konkurransen blir en suksess og består, håper hun å lage det til en happening med venner og bankett, slik hun har gjort med både Larviksløpet og Farrisrunden tidligere.


Sexy idrett

Trond Gjevestad i Nanset estimerer 250 deltakere når konkurransen starter lørdag ettermiddag.

– Vi håper det blir spennende for både deltakere og publikum. Triatlon er en sexy idrett med mye hud og også mye action både i løypa og skiftesonen. Publikum får lov til å stå nesten oppå deltakerne når de konkurrerer og skifter, sier Gjevestad.

25 lag er påmeldt i stafetten der utøverne tar hver sin idrett. Det er ifølge Gjevestad mer enn det andre tilsvarende konkurranser har hatt.

Tidenes første Kon-Tri samler utøvere fra seks nasjoner.

Faugstad Eians KonTri-tips

Sjekk alt utstyret før du går i vannet. Ikke bare svømmeutstyret, men at sykkelen står i riktig gir, og at skoene er klare - uten dobbeltknuter som må åpnes.

Pass på retningen i svømmingen. Se opp innimellom, og stol ikke på de rundt det. Grupper svømmer ofte feil hvis den som leder gjør det.

Ta det med ro i skiftesonene. Stress gjør at du taper tid.

Ta det rolig på sykkeletappen opp til Ra. Her kan hele konkurransen bli ødelagt hvis du er for ivrig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags