Marit og de gode hjelperne

Marit Breiviks gode hjelpere. Fra venstre fysioterapeut Jan Løken, motstanderanalytiker Henning Krøger, massør Tania Longe, lagleder Guri Aarøen, idrettspsykolog Anne Marte Pennsgaard, lege Ola Sand, assistenttrener Thorir Hergeirsson, analytiker og trener Mia Hermansson Högdahl og medierådgiver Roar Bogerud.

Marit Breiviks gode hjelpere. Fra venstre fysioterapeut Jan Løken, motstanderanalytiker Henning Krøger, massør Tania Longe, lagleder Guri Aarøen, idrettspsykolog Anne Marte Pennsgaard, lege Ola Sand, assistenttrener Thorir Hergeirsson, analytiker og trener Mia Hermansson Högdahl og medierådgiver Roar Bogerud. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Marit Breivik har en hel hær av hjelpere med seg når Norge igjen jakter heder og ære i et håndballmesterskap.

DEL

Skulle Norge igjen høste heder og ære i et mesterskap, er det ikke bare spillerne og trenerne som skal ha æren. Bak seg har Breivik et håndplukket apparat av gode hjelpere. Det er summen av alle som skaper suksessen.

– Et godt støtteapparat er viktig for driften av laget totalt. At det er samkjørt og har forskjellig kompetanse, sier Marit Breivik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ni i teamet

Med seg i teamet har Marit Breivik med ni forskjellige medarbeidere. Fra det administrative, via assistenttrener til analyse og medisinsk team. Alle med spisskompetanse innefor sitt område.

Og håndplukket av henne selv.

– Det er en hovedleders privilegium å velge de man vil ha med seg, sier hun.

Da Sven-Tore Jacobsen var sjef, hadde han med seg omtrent like mange personer i sitt støtteapparat.

– Jeg så på hva han hadde, men har valgt folk og kompetanse etter behov. Men antall personer har vært relativt stabilt, sier Breivik til Dagsavisen.

– Det har vært en del utskiftninger gjennom årene. Både medisinsk og administrativt, sier hun.

Viktige Thorir

* Assistentrener: Thorir Hergeirsson.

Han er den som har vært med lengst med sine åtte år ved siden av Marit.

– Vi er et team, Marit og jeg. Vi deler på oppgavene, og snakker sammen før avgjørelser tas. Men det er Marit som bestemmer, sier han.

«Politikerne»

* Administrativt: Hovedleder: Guri Aarøen.

Administrativ leder: Geir Graff (fra 8.12) og Roar Bogerud

– Vi representeres Norges Håndballforbund utad. Marit tar seg av det sportslige, vi det politiske, sier Guri Aarøen og Roar Bogerud, som begge sitter i forbundsstyret.

– Men det blir my annet arbeid også. Vi tar i et tak der det trengs, sier Roar, som også er bindeleddet mellom presse og laget. En jobb Geir Graff tar over i neste uke når han er tilbake i Makedonia.

– Da reiser jeg hjem, sier Roar Bogerud.

Helsehjelperne

* Mentalt team: Anne Marte Pensgaard (44)

Anne Marte er lagets psykolog og samtalepartner. Hun er med i sitt tredje mesterskap sammen med jentene, og er den de lener seg på når poengene uteblir.

– Jeg har kun individuelle samtaler med spillerne, og det går mest i idrettslige ting. Foreløpig har det vært stille, men det pleier å ta seg opp når mesterskapet går inn i en mer avgjørende fase, sier idrettspsykologen.

* Medisinsk team: Ola Sand, lege, Jan Løken, fysioterapeut, Tania Longe, massør.

– Jeg har sagt til ungene mine at jeg håper de ser meg minst mulig på TV. Da betyr det at jeg har lite å gjøre og det er bra, sier lagets lege Ola Sand.

Stort sett blir det bæring av kjegler og holding av hoppetau.

– Det er alltid noe smårusk. Men Jan og Tania har travlere dager enn meg, sier Ola Sand.

– Jobben min er å ta vare på helsa til spillerne. Vi sørger for taping, forberedelse til kamp, restitusjon, og behandling i mellom slagene. Det er lite å gjøre, noe som kommer av at spillerne er godt forberedt i forhold til skadeforebygging, sier Jan Løken og Tania Longe.

– Skyld på oss

* Analyseteam: Mia Hermansson Högdahl, Henning Krøger.

– Vi gir Marit og Thorir den informasjonen og fakta de trenger om motstanderlagene. Vi får dvd-er av de andre lagene, og redigerer dem sammen etter hennes ønsker, slik at det letter trenernes forberedelser til kamp, sier Mia.

– Vi har også avtale med danskene slik at de får opptak fra våres gruppe og vi fra deres, sier Mia, som har vært med i fem år rundt laget.

– Går det dårlig i en kamp, kan dere skylde på meg. Da er det jeg som har gjort en dårlig analysejobb, ler Mia. (ANB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags