Det var knyttet store forventninger til dette laget i beachserien i år. Jentene som har jobbet målrettet de siste 4 årene og som i fjor kom de til en sterk semifinale i det regionale sluttspillet, hadde som mål å gjøre det enda bedre i år. I den lokale serien gjorde jentene rent bord med 8 strake seire og imponerende 16–1 i omgangspoeng og sikret sluttspillplass med god margin.

16 lag hadde kvalifisert seg til årets sluttspill som ble avviklet på Hønefoss Arena og nivået var høyere enn på lenge.

– Dette er et av de tøffeste sluttspillene jeg har vært med på, sier trener Vegard Rove Stuen.

Jentene innledet med en 2–1 seier over Vikersund 2. Litt nervøse jenter i starten men det løsnet fort. Vikersund 1 og Nesjar 2 ble slått 2–0 i de neste innledende kampene og semifinaleplass var sikret! Det ble et rent lokalderby mellom laget fra Halsen og Nesjar. Halsen tapte bronsefinalen mot nettopp Nesjar i fjor og var lystne på revansje. Solide 17–11 og 14–10 og 2–0 seier ga jentene plass i finalen.

I en forrykende semifinale mellom Skrim og Gjerpen trakk Skrim det lengste strået. Stuen kjenner Skrim godt fra tidligere fighter mellom klubbene og hadde dermed gode forutsetninger for taktikken i finalen.

Da dommerne blåste i gang finalen var det to angrepsvillige lag som var på banen. Piruettene kom på løpende bånd med gode målvakter på begge lag gjorde at kampen lå og vippet lenge. En forløsende redning og deretter en 2 poenger for de røde ga dem en 3 måls ledelse da det gjensto kun 1 minutt av kampen og jentene kunne kontrollere inn en 9–8 seier i første omgang. I andre omgang så ikke jentene seg tilbake og sikret seg en liten luke tidlig i kampen som de aldri ga fra seg. 13–10 og de dyktige jentene fra Halsen J02 kunne kalle seg Regionsmestere for første gang.

– Dette er en meget sterk prestasjon og så utrolig fortjent, sier treneren helt til slutt.

Sesongen er dog ikke over for Halsejentene. Kommende helg spiller de Beach NM J16 i Sandefjord og 22–24 juni drar gjengen til en stor Beachturnering i Tyskland.