Topel vant offroad challenge-løp

VANT: Ken Thomas Topel (t.h.) fra Larvik og Sondre Karstad fra Sandefjord med pokalen etter å ha vunnet GMS Extreme offroad challenge i Telemark i helgen.

VANT: Ken Thomas Topel (t.h.) fra Larvik og Sondre Karstad fra Sandefjord med pokalen etter å ha vunnet GMS Extreme offroad challenge i Telemark i helgen. Foto:

Av

Ken Thomas Topel fra Larvik vant GMS Extreme offroad challenge i Telemark i helgen. Sammen med co-driver Sondre Karstad fra Sandefjord gikk de helt til topps i klassen biltrail.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

InnsendtDuoen fikk 18.250 poeng og vant med 1.300 poengs margin ned til 2. plass. Kim Aleksander Holt og Robin Thøgersen fra Larvik fikk 3. plass i samme klasse.

Løpet gikk over seks timer. Det var 20 baner og om å gjøre å kjøre dem flest ganger og samle poeng ved å klippe på postene i løypa, nesten som på orientering.

Topel/Karstad var uheldig og kjørte i stykker bilen i en av banene og måtte i depotet for å reparere skaden. 

– Vi ble stående i depotet i ca. en time. Det var et stag som røyk, så vi måtte sveise det for å kunne fortsette. Vi mistet staget og Sondre måtte lete etter det. Vi trodde løpet var kjørt, sier Ken Thomas Topel.

Etter en times tid var imidlertid bilen klar igjen og duoen kunne fortsette poengsankingen i terrenget, som består av både søle, myr, fjell og skog. Det gir kjørerne mange tøffe utfordringer. De to klarte å fortsette i samme gode spor som før staget røyk og samlet nok poeng til seier.

Topel kjører bilen, mens co-driver Karstads oppgave er å feste vinsj og finne riktig sporvalg. De to har kommunikasjonsutstyr for å kommunisere optimalt når co-driver er ute av bilen.

– Bilen har blitt oppgradert i vinter med ny motor og dempere og nå fungerer alt optimalt. Vi klarer å hevde oss i løpene. Vi er heldig som har en høy bil og store hjul som passet godt i dette løpet, sier han.

Ken Thomas Topel ble også best in show under Sørlandscup forrige helg på Brokelandsheia. Da også med bilen «Hulken», men denne gang med Line Marum som co-driver.

Prisen for best in show fikk han fordi bilen holdt på å velte fire ganger i en av løypene, men klarte å hindre at bilen veltet alle gangene.

TØFF LØYPE: Sondre Karstad er på vei for å feste vinsjen.

TØFF LØYPE: Sondre Karstad er på vei for å feste vinsjen. Foto:

I denne cupen fikk han 2. plass lørdag og 3. plass i søndagens runde.

– Sørlandscupen var første prøve etter ombygging av «Hulken» og vi var veldig fornøyd med hvordan bilen fungerte, selv om vi også den helgen kjørte i stykker bilen. Lørdagsnatta gikk med til å fikse bilen og vi var veldig fornøyd med innsatsen i begge helger, forteller han.

Nå er det en måneds pause før løpene begynner igjen. Det blir mange lyse kvelder i garasjen i sommer for å oppgradere bilen videre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags