Solberg bare passe fornøyd med NM-innsatsen

I NM: Bjørn Solberg deltok i NM i helgen.

I NM: Bjørn Solberg deltok i NM i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørn Solberg fra Larvik deltok i helgen i NM svømming langbane, men var ikke mer enn middels fornøyd med egen innsats.

DEL

InnsendtLandets beste i vann var samlet i Trondheim i helgen, hvor også Bjørn Solberg deltok under årets langbanemesterskap. Larviksgutten var NM-kvalifisert på fire øvelser under tre av fire mesterskapsdager. Samtlige brystdistanser i tillegg til 100m butterfly, som var Solbergs åpningsøvelse.

Etter en lang treningssesong, delvis avbrutt av eksamener på Thor Heyerdahl vgs., var han noe spent på om formtoppen kom i tide. Butterflytiden 1.03,03 viste dessverre at overskuddet manglet litt. En time senere gikk starten på 50 bryst, og her perset Bjørn med seks hundredeler. Til tross for egen forbedring var det nok ønskelig at denne hadde vært enda bedre. 

Årets uker har i perioder bestått av opptil 24 timer med trening, fordelt på 14 økter. I lengden blir konsekvensen at man blir nokså tung i kroppen, i verste fall overtrent.

Les også: Twister Bi lurte Lionel igjen

Les også: Fra «galoppseier» til triumf på Neset

Håper på bedre formtopp i junior-NM

På NMs dag to viste det seg på nytt at Solberg ikke hadde fått tilstrekkelig nedtrapping av treningen. Likevel ble det ny pers med ca. tre sekunder på 200 bryst, med tiden 2.36,24. Men forrige bestetid var nokså gammel og moden for ytterligere forbedring, ifølge Solberg selv.

100 bryst ble svømt på mandag, Solbergs tredje og siste NM-dag. Her var han kun tideler fra direkte juniorfinale, dvs. blant de åtte beste 18-åringer eller yngre. Tiden 1.11,63 var faktisk også ny bestetid med 4 tideler. Men med en kortbanetid på 1.05,46 fra noen måneder tilbake, er det forståelig at LSK-gutten håpet på bedre langbanetid nå. 

Han får pluss for god innsats, til tross for litt skuffelse, og vi tipper han sikter mot en formtopprevansje mot junior-NM i november.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags