Tre gull og to sølv til Stag turn i NM

NORGESMESTERE: Bak f.v.: Stian Tvetene, Gaute Flaatten, Henrik Moum, Christer Lie, Knut Skogeng, Eirik Oxholm, Marius Moum, Jon Esben Rønjom, Malene Sekkenes og Øyvind Swan. Foran f.v.: Anette Daae, Trine Utklev, Anja Utklev, Cathrine Knudsen, Sondre Torstein, Annika Tegle Larsen og Ina Jørgensen.

NORGESMESTERE: Bak f.v.: Stian Tvetene, Gaute Flaatten, Henrik Moum, Christer Lie, Knut Skogeng, Eirik Oxholm, Marius Moum, Jon Esben Rønjom, Malene Sekkenes og Øyvind Swan. Foran f.v.: Anette Daae, Trine Utklev, Anja Utklev, Cathrine Knudsen, Sondre Torstein, Annika Tegle Larsen og Ina Jørgensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Under landsturnstevnet i Haugesund ble norgesmesterskap for troppsgymnastikk avholdt i helgen – med fem medaljer til Stag som resultat.

DEL

InnsendtStag stilte i totalt fem ulike klasser: tumbling i dameklassen, trampett og tumbling i mix-klassen og trampett og tumbling i herreklassen. På forhånd hadde vi ambisjon om medalje i miks- og herreklassen, og et lite håp om gull.

I jenteklassen stilte vi med et relativt ungt lag, der halvparten er første års seniorer. Jentene leverer knallbra og vant sølv i konkurransen, kun slått av svært rutinerte Drammen Turn.

I miksklassen gjennomfører laget fantastisk. Nivået på laget er skyhøyt, og vi har enkeltutøvere som kjører serier som etter sigende aldri er gjort i et mesterskap tidligere – i Europa! Sånn sett passet det bra at idrettspresident Tom Tvedt bestemte seg for å komme innom arrangementet akkurat når Stag skulle på gulvet. 

Både laget og publikum forsto umiddelbart at gullmedaljen var sikret. Vi tillot oss fem minutter i ekstase før laget måtte stille om og forberede seg på trampettkjøringen like etterpå. Også her var gjennomføringen svært god, men det holdt dessverre ikke mot Drammen som igjen slo oss med 0,55 poeng.

Herrelaget besto av en blanding av unge og eldre turnere. Ønsket om gullmedalje i herreklassen var stort, men her var Oslo og Drammen sterke konkurrenter. Etter fenomenal gjennomføring i både trampett og tumbling, slo gutta konkurrentene med god margin, og ble derfor norgesmestere i både trampett og tumbling.

Med tanke på nivået i Norge, som er høyere enn noensinne, er tre gull og to sølv en svært god prestasjon. Stags utøvere har et nivå som er høyt, både i nasjonal og internasjonal sammenheng. At vi i tillegg klarer å ha hodet på rett plass og levere såpass solid når det virkelig gjelder, gjorde årets norgesmesterskap til en fantastisk opplevelse for klubben.

TO GULL: Stags herrelag seiret både trampet og tumbling. F.v.: Henrik Moum, Jon Esben Rønjom, Henrik Moum, Sondre Thorstein, Eirik Oxholm, Christer Lie og Knut Skogeng.

TO GULL: Stags herrelag seiret både trampet og tumbling. F.v.: Henrik Moum, Jon Esben Rønjom, Henrik Moum, Sondre Thorstein, Eirik Oxholm, Christer Lie og Knut Skogeng. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags