Lørdag klarte Rebekka Tao Jacobsen å flytte persene sine i både rykk og støt og hadde alle løftene sine godkjent på konkurransen. I rykk ble det en forbedring med én kilo til 77 kilo, mens det i støt ble to kilo fremgang til 100 kilo. Med det løftet ble hun første kvinnelige løfter til 100 kilo i Larvik, og hun var da løftet ble gjort den letteste løfteren i Norge til å nå denne milepælen når hun veide inn noe over sin egentlige klasse som er 53 kg.

Å være den letteste til den vekten var hun likevel bare ett døgn. Søndag løftet hennes konkurrent igjennom mange år, Sarah Øvsthus, samme vekt da hun veide under i 53 kg klassen. Men totalt ble Jacobsen østlandsmester og beste senior kvinneløfter på mesterskapet.

Flere gullmedaljer

I ungdom jenter og ungdom og junior gutter var det total dominans fra Larvik AK. Først løftet Dennis Lauritsen og ble klart beste ungdomsløfter uansett vektklasse med 101 kilo i rykk og 118 kilo i støt, og han ble med det østlandsmester i 85-kilosklassen. I samme pulje konkurrerte også Vetle Andersen som konkurrerte i 94-kilosklassen junior. Han rykket 100 kilo og støtet 115 kilo, som også var godt nok til et klart mesterskapsgull og beste deltaker i juniorklassen. Begge disse perset og gjorde sine beste stevner.

Blant jenter ungdom var de fire beste jentene fra Larvik AK med. Helene Skuggedal var beste på poeng av disse og vant 58-kilosklassen med 52 kilo i rykk og 74 kilo i støt. 63-kilosklassen ble vunnet av Sofie Prytz Løwer med 61 kilo i rykk og 72 kilo i støt. I 53-kilosklassen vant Thea Andersen Larsen med 31 kilo i rykk og 40 kilo i støt. Camilla Eie løftet i 75-kilosklassen og vant denne med 34 kilo i rykk og 50 kilo i støt.

 

Norske rekorder

Søndag løftet Johan Fredrik Murberg i 77-kilosklassen senior. Han tangerte pers i rykk med 111 kilo og perset med fem kilo til 130 i støt. Totalt ble det oggså en ny pers med hele 241 kilo i denne klassen og sølv, da Gyllensten fra Christiania klarte sitt siste støt på 134 kilo for å passere Murberg.

Larvik AK stilte også med 4 veteran løftere, Terje Gulvik var nest beste deltaker av alle veteranene på stevnet med 96 kilo i rykk og 116 kilo i støt i M55-klassen, Aage Sletsjøe satte norske rekorder i M80-klassen med 45 kilo i rykk og 58 kilo i støt. Deltok gjorde også Jostein Frøyd med 80 kilo i rykk og 116 kilo i støt i M35 og Frode Thorsås i M50 med 75 kilo i rykk og 95 kilo i støt. 

Totalt var det med ca 90 deltakere på mesterskapet i Spydeberg.