Gå til sidens hovedinnhold

Ole Henry har ikke lov til å øvelseskjøre, men suser fra konkurrentene på fire hjul

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Henry Steinsholt måtte ha dispensasjon for å få lov til å kjøre rallycross, men Norges yngste rallyfører har gjort sakene sine meget bra i sin første sesong.

I august neste år fyller Ole Henry 16 år og kan øvelseskjøre på norske veier, men pappa Kim trenger ikke bruke mye tid da på å lære sønnen hva som er forskjellen på gass og brems.

– Det er moro det. Det er ikke så mange som har muligheten til å kjøre bil når de er så unge. Jeg skal ta trafikalt grunnkurs nå i november, og jeg kommer nok til å øvelseskjøre med en gang jeg får muligheten, sier Hvarnes-gutten.

– Det er gull verdt med tanke på trafikksikkerhet og de tingene der. Han legger sikkert til seg noen uvaner også, men man lærer veldig, sier pappa Kim og ler.

Andreplass sammenlagt

For etter å ha kjørt crosskart i flere år, tok Ole Henry steget opp til rallycross før årets sesong. Siden han på det tidspunktet bare var 14 år, måtte han ha dispensasjon fra Norges Bilsport Forbund for å få lov til å kjøre. Det tilhører sjeldenhetene at forbundet deler ut slikt, men Steinsholt kan ha banet vei for andre.

– De så vel at jeg har kjørt mye crosskart, og de trodde på meg at jeg kunne kjøre bil. Men det at jeg fikk lisens i Norge har gjort at det kan bli regelendringer. Neste år kan det hende man kan være 15 år og kjøre her i landet også, sier han.

Selv om han har norsk lisens, har han nemlig ikke hatt lov til å kjøre i Norge i år. I stedet har Ole Henry kjørt det åpne britiske juniormesterskapet, og der har han også hatt suksess. En andreplass sammenlagt og enkeltseire i to av de ni rundene var i overkant av hva han håpet på før sesongen.

– Jeg kjørte egentlig bare for å lære, og ta opp erfaringer før jeg skal kjøre i Norge neste år. Men så fikk jeg pallplass sammenlagt og to enkeltseire, så det var en fin bonus, sier Ole Henry, som kjører for NMK Grenland og har Skien som sin hjemmebane.

Les også: Full fart i Steinsholt-debuten

Tar mye tid

Steinsholt har også fortsatt med crosskart når anledningen har bydd seg, og til sammen har det blitt rundt 20 konkurransehelger denne sesongen. Ungdomsskoleeleven er dermed en del borte fra skolen i løpet av året.

– Det er en evig kabal. Men det pleier som regel å gå opp. Jeg følger med på skolen når jeg er der og jobber litt ekstra med skole hjemme, så går det bra. Det er en del fredager og mandager som går bort, men skolen har vært veldig greie, sier han.

 

Mål om EM neste år

Fra det året man fyller 16 år har man lov til å kjøre rallycross i Norge, og Ole Henry har planer om å kjøre NM i juniorklassen i 2018, og har også et mål om å få kjøre et par EM-runder på slutten av sesongen.

Les også: 14-åring skal kjøre rallycross i utlandet

– Jeg har lyst til å være best til enhver tid. Det neste målet nå er å komme inn i EM, sier Ole Henry.

Mens det britiske mesterskapet er standardklasse, hvor alle kjører samme type bil, må førerne i NM ha sin egen bil. Ole Henry har skaffet seg den gamle rallybilen til Martin Kjær.

– Martin har jo kjørt ganske bra med den bilen, så det er i alle fall ikke bilen det skal stå på neste år. Men vi må kanskje ha et større team rundt, siden vi må drifte bilen selv, sier Steinsholt.

Kommentarer til denne saken