Årets EM-sesong i quadcross har siste runde denne helgen. Torsdag er Tveråen allerede på vei ned til Nederland for å forberede seg til løpet, for det er langt fra et luksusliv man lever som norsk quadcrossfører.

– Vi har en svær kassebil som vi pakker alt utstyret i. Vi har laget seng og alt vi trenger å bo i, så vi kjører fram og tilbake med den, sier Tveråen, som har sin egen far som mekaniker og altmuligmann med seg på stevnene rundt i Europa.

– Det er han som gjør alt med sykkelen og gjør den klar for løpene.

Kan ende på pallen sammenlagt

I den nest siste EM-runden, i Frankrike for to uker siden, tok han endelig steget opp på seierspallen. Etter tre strake fjerdeplasser i de foregående rundene, kunne Tveråen juble som første nordmann på pallen noensinne.

– Jeg er veldig fornøyd, det har gått bedre enn forventet. Målet for sesongen var en pallplassering, men så har det blitt mange fjerdeplasser. Vi hadde nesten gitt opp håpet, men så gikk det endelig i Frankrike. Det var en milepæl, sier han.

Prestasjonen betyr at Tveråen ligger an til å kunne ta en pallplass også sammenlagt. Kun to poeng skiller Tveråen på fjerdeplass og nummer to i sammendraget før siste runde.

– Det er alt å kjøre for i den runden som kommer nå. Det gjelder å komme til mål og ende foran de som ligger foran meg sammenlagt, sier han.

 

På sponsorjakt

I Norge er ikke quadcross noen stor idrett, og Tveråen må til Skien, Nøtterøy eller Jevnaker for å finne en bane å trene på. Det er heller ingen økonomisk gullgruve, i alle fall ikke enda.

For selv om de beste i idretten tjener gode penger, handler det for Tveråen om å dekke utgiftene i forbindelse med konkurranser.

– Vi tjener ikke så mye på dette. Vi har noen sponsorer, men prøver å få flere. Det kan fort hende at når man kommer litt opp, at folk legger merke til deg. Det er viktig å prestere for å tiltrekke seg det, sier Tveråen.

Etter at Tveråen gikk ut av videregående skole i sommer, valgte han å ta seg et friår for å satse skikkelig på quadcross. Feriedagene fra jobb blir stort sett brukt på reise.

– Vi får se hva som skjer, men det hadde vært veldig gøy å nå toppen. I år har jeg i alle fall bestemt meg for å satse, sier han.