Gå til sidens hovedinnhold

Nå får bakkebyen sitt bakkeløp

Artikkelen er over 6 år gammel

At ingen i Larvik har gjort noe med det tidligere er nesten utrolig. Omsider kan byen med de mange bakkene skilte med eget motbakkeløp.

Det sørger nemlig Larvik Orienteringsklubb for når de inviterer til Salsås Opp onsdag 3. september. Og la oss ile til umiddelbart for å fjerne enhver mulig misforståelse.

Selv om orienteringsklubben står som arrangør, har nyvinningen ingen ting med kart og kompass å gjøre. Dette er et rent, klassisk motbakkeløp, med kanskje Norges flotteste målområde.

– Å kunne sette seg ned og betrakte utsikten på Salsås etter endt løp må jo være premie i seg selv, sier Ida Vår Kierulf Dirdal og Elin Bjerva, henholdsvis leder og kasserer i Larvik OK.

Lite trafikkert trasé

Starten på det 4,2 kilometer lange løpet går på Batteritomta, og fortsetter gjennom undergangen og oppover Langestrands mange bakker. Over Brunlanesveien og oppover mot Ra. Til slutt venter altså Salsås, 222 meter over havet.

– Vi var innom flere løypespor i Larvik, men valgte dette. Et bakkeløp skal vært kort og brutalt, og dette er raskeste vei til Salsås, som jo er et yndet turmål. Og utenom at man må passere Brunlanesveien, har vi lagt løypa i lite trafikkerte veier, gangstier, stier og skiløyper, forteller de to, som nå ønsker å utfordre andre idrettsklubber i kommunen – gjerne dem med kondisjonsutøvere.

– Men det er også lov å gå. Vi har en egen trimklasse uten tidtaking som starter en time før de andre, påpeker de.

Årsaken til at løpet ble lagt på en onsdag, forklares med at det skjer så mye annet i helgene, og at de tror det vil være enklere å slenge seg med i midtuka.

– Det tar jo ikke lang tid å delta, bemerker duoen, og sier at løpet også kan fungere som en siste gjennomkjøring for dem som for eksempel skal delta i Vestfold Maraton påfølgende helg.

Ønsker skoleklasser

Dirdal og Bjerva forteller at de har hatt ideen til et motbakkeløp i Larvik i noen år, men egentlig ventet på at noen andre skulle starte noe sånt.

– Men når ikke det har skjedd, tar vi selv tak. Bakkebyen Larvik må jo ha et bakkeløp, påpeker de, og forteller at påmeldingsavgiften slett ikke er avskrekkende.

Spesielt ikke for skoleklasser. For 250 kroner kan nemlig hele 30 elever meldes på.

– Vi ønsker å ha med skolene. Noe mål om antall deltakere har vi vel egentlig ikke. Vi skal være kjempefornøyd med 50, men meldes det på en skoleklasse har vi jo allerede fylt halvparten av det, sier de.

Salsås Opp

  • Et motbakkeløp som arrangeres for første gang onsdag 3. september.
  • Starten går på Batteritomta, og via Langestrand og Ra havner man etter 4,2 kilometer til slutt i mål på Salsås, 222 meter over havet.
  • Larvik Orienteringsklubb står som arrangør, men man finner (forhåpentligvis) frem til målområdet uten verken kart eller kompass.
  • Sjekk www.salsasopp.no for mer informasjon.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.