NM-gull til Bjørg Eva Jensen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Bjørg Eva Jensen (48) fra Larvik imponerte stort under fredagens NM i banesykling i Stjørdal.

DEL

Hun konkurrerte i seniorklassen for kvinner, hvor hun sikret seg både gull på 3.000 meter og bronse på 500 meter.

- Årets bane-NM gikk over all forventning. Jeg har slitt litt med en skade i hoften min, så jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli noen medaljer på meg. Men syklingen gikk utrolig bra, og dermed endte jeg opp med to medaljer, forteller Jensen, som representerer Ullensaker CK.

I den innledende runden på 3.000 meteren syklet Jensen i mål på tiden 4,11,3, og det ga uttelling i en finaleplass.

- I finalen kom jeg i mål på tiden 4,13,16. Det resulterte både i en gullmedalje og en ny pers, sier Jensen, som også sikret seg en bronsemedalje på 500 meteren, med tiden 42,1.

Jensens tvillingsønner, Marius og Christer Jensen (18) deltok også i fredagens bane-NM. Begge konkurrerte i juniorklassen for menn, og førstnevnte hevdet seg best. Tiden 1,12,0 på 1.000 meteren resulterte nemlig i en sølvmedalje.

Også larviksmannen Per Arne Holt (30) stilte til start i fredagens bane-NM. Han representerer Grenlands Team Skagerak Elite, og i likhet med både Bjørg Eva og Christer Jensen sikret han seg en NM-medalje.

- Jeg har aldri syklet på banen i Stjørdal før, men det gikk likevel utrolig bra. På 4.000 meteren klarte jeg nemlig å kapre bronsemedaljen. Det er jeg utrolig godt fornøyd med, og det ble min første individuelle NM-medalje i rekken, sier Holt, som kom i mål på tiden 4,47,6 i finalerunden på 4000 meteren.

Fredagens bane-NM inngikk som en del av «Trønderfestivalen», som er et Norgescupstevne som går over flere dager. Startskuddet for «Trønderfestivalen» gikk torsdag, og det siste rittet gikk av stabelen i går. Flere av larvikssyklistene hevdet seg også i disse rittene. Bjørg Eva Jensen sikret seg blant annet en 2. plass under fellesstarten lørdag, mens Marius Jensen endte på 3. plass i fellesstarten samme dag. I tillegg fikk Holt med seg en 3. plass i gårsdagens fellesstart.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags