Blant de mange kart- og kompassglade deltakerne som stilte til start var duoen Henrik Reppesgård Holt og Viljan van Raaij fra Hedrum O-lag. Tospannet løp inn til en flott KM-sølvmedalje i klassen H13-16 bak Tønsberg og omegn sitt førstelag. Riktignok var Porsgrunn OL først i mål, men de stilte av geografiske årsaker ikke i KM. – Det gikk veldig bra i dag, og jeg hadde ikke noen store bommer, men det var nok enkelte veivalg jeg kunne gjort annerledes, forteller Viljan som selv er ganske så lokalkjent i traktene.

– Jeg bor her på Gon, og det er nok en fordel for meg. Løypa i dag bestod av 30 % skog, og der er jeg ikke så kjent, bedyrer Viljan som løp første og tredje etappe, mens Henrik løp andre og fjerde etappe.

– Jeg følte ikke det var spesielt slitsomt å løpe to etapper. Selv synes jeg det er mer krevende å løpe fire km i ett strekk enn å løpe to etapper på to km med 20 minutter pause imellom, påpeker Viljan.

Den andre halvdelen av stafettduoen, Henrik, var noe misfornøyd med egen navigering underveis.

– Jeg surret og bommet på et par av postene, og tapte litt tid på det. Bortsett fra dette så gikk det greit. Jeg som er fra bondelandet er ikke vant til å løpe ved sjøen, så det er litt annerledes, men veldig morsomt, oppsummerer Henrik.

 

Første sprintstafett i KM

Sprintstafett er en relativt ny øvelse, og lørdagens arrangement var sågar den første KM-stafetten i sprint i Vestfold.

Sprintstafett er likevel langt ifra noe nytt for driftige arrangørgjengen i Larvik OK. Klubben har arrangert åtte tidligere sprintstafetter, deriblant prøve-NM i 2013. Året etter ble NM arrangert for første gang, men det var først i helgen at sprintstafetten for første gang stod på KM-programmet.

– Forrige uke var det langdistansestafett i KM, og da deltok 69 lag. I dag var det 65 lag med, og det synes vi er bra, forteller løpsleder Per Olav Gulbrandsen.

 

I motsetning til vanlig orientering foregår sprintutgaven av sporten i mer bebygde strøk.

– Vi har blitt flinke til å arrangere sprintstafetter som folk synes det er kult å være med på. Det er veldig variert med løping både i gater, i skogen og på svaberg, sier Gulbrandsen.

Gode lokale prestasjoner

I klassen D17 kapret førstelaget til Larvik OK 2.-plassen. Sølvlaget bestod av Aina Viena, Ingrid Undstad og Elin Bjerva. Jentene måtte se seg slått av Sandefjord OK, og laget var drøye to minutter bak i mål.

Lardal OL, bestående av Marit Melby Jacobsen, Linn Hege Roso og Liv Schjerven tok KM-bronsen i D17.

I klassen D13-16 ble det KM-seier til Lardal OL. På laget løp Kristin Melby Jacobsen, Mina Schjerven og Eline Schjerven. Lardølingene havnet riktignok bak Porsgrunn OL i mål, men sistnevnte lag stilte naturlig nok ikke i KM.

Larvik OK, med Ida Sofie Hjortland og Elisabeth Hesselberg, endte på plassen bak Lardal.