Gå til sidens hovedinnhold

– Det finnes veldig mange spreke folk der ute

Artikkelen er over 3 år gammel

Kaldt regn, sur vind, gjørme og glatte fjellpartier stoppet ikke Larvik O-klubb i å arrangere det tradisjonsrike løpet Tøffen 2. juledag.

– Nei, det finnes veldig mange tøffe folk der ute. I år sto hele 94 løpere til start, og kun noen få trakk seg i timene før løpet, sier arrangementsansvarlig Per Olav Gulbrandsen.

Krevende løyper

Det ufyselige været til tross, det var godt med folk med startnummer i skogen i området i og rundt Tanum/Salsås. Traseen på de forskjellige løypene var utfordrende, og korrekt lesing og bruk av kartet var en forutsetning for å hevde seg på resultatlistene.

På den lengste distansen for gutta – Tøffen – som var på drøyt en mil, var det råsterke Bjørn Ekeberg fra Tyrving som var raskest. Oslogutten var dog kun noen få sekunder raskere enn Håkon Christiansen fra NTNUI og lokale Sindre Holt fra Hedrum OL.

 

På den halve distansen, Tøffeln, vant lokale Christian Frøyd som representerer Sogndal IL. Han slo Lars Fremstad, Larvik OK, på andreplass med 12 sekunder. Også Larvik OKs Jørgen Frøyd (4) og Erik Bergsvik Holter (5) markerte seg høyt på resultatlista.

På den korteste distansen for gutta var det Ragnar Hillestad fra Lardal OL som var suverent raskest, mens arrangørklubbens beste var Kåre Thorbjørnsen på en fin femte plass.

Varme, dusj og vafler etter målgang

Blant jentene var det Ingvild Undstad, Larvik OK, som bokstavelig talt uten konkurranse vant Tøffen. Klubbvenninne Runa Fremstad sørget for at det i alle fall ble ett gull på familien, da hun vant Tøffeln. Tøfflus ble vunnet av Kari Christiansen fra Sandefjord OK, og her var Henna Johansson og Katrine van Raaij de beste av de lokale utøverne (Hedrum OL) på henholdsvis femte og sjette plass.

– Alle syntes det var godt å komme i mål og få seg en dusj og noen vafler på klubbhytta på Tanum, avslutter Per Olav Gulbrandsen etter noen kalde timer ute i skogen.

Kommentarer til denne saken