Sørlandsgaloppen glapp ikke på én eneste post

Nesten gull: Kristin Melby Jacobsen, Lardal O-lag hadde fire sterke løp i Sørlandsgaloppen, og gevinsten ble en høyst fortjent 2. plass totalt i den store D13/14-årsklassen.

Nesten gull: Kristin Melby Jacobsen, Lardal O-lag hadde fire sterke løp i Sørlandsgaloppen, og gevinsten ble en høyst fortjent 2. plass totalt i den store D13/14-årsklassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Med Roger Lysnes fra Hedrum O-lag og Tom Kristensen, Larvik O-klubb i spissen, kunne en stor arrangørstab takke hverandre for et strålende, utført orienteringsstevne, som samlet totalt over 1000 utøvere og dermed over 4000 starter.

DEL

– Om det gikk over all forventning skal jeg være forsiktig å uttale meg om, for det er svært mange små brikker som skal falle på plass, meddeler løpsgeneralen.

– Hvis jeg skal legge alle tilbakemeldingene, vi blir tildelt, opp i samme hatt, er jeg ikke redd for å uttrykke en stor takk til alle iherdige medlemmer, som har gjort Sørlandsgaloppen til en eneste stor løpsfest.

Skadene var også av svært begrenset omfang, selv om det var noen løpere som fikk et ubehagelig møte med iltre jordvepser, oppe i Ringdalskogen søndag.

Råsterk avslutning: Hedrum O-lags lovende unggutt, Viljan van Raaij, avsluttet Sørlandsgaloppen strålende, hvor Tom Aasrum (nærmest) og løpssjefen, Roger Lysnes ser at alt går riktig for seg i starten.

Råsterk avslutning: Hedrum O-lags lovende unggutt, Viljan van Raaij, avsluttet Sørlandsgaloppen strålende, hvor Tom Aasrum (nærmest) og løpssjefen, Roger Lysnes ser at alt går riktig for seg i starten. Foto:

Les også: Twister Bi lurte Lionel igjen

Les også: Fra «galoppseier» til triumf på Neset

GPS-tracking

At orienteringssporten følger med i den tekniske utviklingen, er vel ikke så vanskelig å forstå, når en vet at det formelig kryr av smarte hoder innen denne svært krevende idretten.

I de tøffeste D/H 13-14, opp til D/H 17-20, var det jaktstart som sto på programmet, hvor sammenlagtseier for alle fire løpene var det store målet. og arrangøren hadde da valgt å utruste lederne i de forskjellige klassene med GPS.

I et eget GPS-telt kunne man følge løpernes veivalg, om de var kloke eller ei, og at dette er god underholdning, skal være visst.

Tvillinger i par: Elise og Fredrik Nauf Borgersen, Hedrum (5) har startet sin O-karriere, og det i selveste Sørlandsgaloppen.

Tvillinger i par: Elise og Fredrik Nauf Borgersen, Hedrum (5) har startet sin O-karriere, og det i selveste Sørlandsgaloppen. Foto:

Les også: «Galoppen» i godt gjenge

Les også: Fram snudde trenden: – Ekstra deilig å vise seg fram mot Odd

Kniving

Det var flere av våre lokale løpere som hadde tatt mål av seg til plass høyt oppe på resultatlista, og ikke minst så vi dette i klassene, hvor det var førstemann i mål som var vinneren.

Kristin Melby Jacobsen, Lardal O-lag var så absolutt med å utmerke seg i D13/14.

Med en 2. og 3. plass på de to første løpene, dro Kristin til med seier på lørdag, og da kunne Lardal-jenta i hvert fall sikte seg inn på 2. plass i klassen.

Vilde Margrethe Sæbbø, Stavanger var ganske suveren vinner, men Kristin Melby Jacobsen ville ha 2.-plassen, og fikk den også, fullt fortjent.

– Løp vel stort sett greit, men det var vanskelig å finne stiene, og faren med å havne på feil kurs var hele tiden til stede, men ellers var jeg fornøyd med gjennomføringen, sier ungjenta.

Viljan van Raaij, Hedrum O-lag avsluttet med et kjempeløp, tok førsteplassen, og gevinsten ble en imponerende 4. plass i klassen H15/16, etter å ha løpt seg opp to plasser.

Iver Ringheim Larvik O-klubb beholdt sin 9. plass. i klassen. Ellers løp Iril Ringheim, Larvik O-klubb og hennes klubbvenninne, Serine Kierulf Dirdal sterkt i klassen D 11–12 på den siste konkurransedagen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags