Gå til sidens hovedinnhold

«Galoppen» i godt gjenge

Artikkelen er over 3 år gammel

Sørlandsgaloppen dekker vårt store idrettsbilde, og alt hva våre sanser evner å ta innover seg, og det i rikelig monn. Rolf Tanum

Hedrum O-lag og Larvik O-klubb har igjen, etter fire år, tatt på seg det enorme arbeidet som det er å få avviklet et orienteringsstevne som går over fire dager, og har tett innpå 1000 startende.

Løypelegger, speaker og én som virkelig drar i de tyngste O-trådene, Per Olav Gulbrandsen, Larvik O-klubb, skulle med få ord få lov til å prøve å foreta en konsist og treffende karakteristikk av hva Sørlandsgaloppen egentlig innebærer.

Han tenker litt, men så kommer det; sol, sommer og en godt timet start på fellesferien.

– Vi mener i tillegg vi har den erfaring som kreves, for å arrangere et slikt gigantstevne, og når det gjelder overnattingsfasiliteter ligger vi ikke tilbake for noen, og så har vi et terreng, så vekslende, at alle behov bør kunne dekkes, blir fasiten for Per Olav Gulbrandsen.

Les også: Fram snudde trenden: – Ekstra deilig å vise seg fram mot Odd

Les også: Nå kan du NESTEN spille bordtennis med Kygo ... og det til en veldig god sak!

Trafikale problemer

Ikke minst på grunn av Stavernfestivalen, og Sørlandsgaloppen i seg selv, bød det på enorme problemer å komme seg opp til Ra ungdomsskole, i tide, hvor starten på «galoppens» første sprintdistanse fant sted.

– Problemer av dette slaget kan nok dessverre inntreffe, og vi opplever nok nå at enkelte deltakere ikke kommer tidsnok til sitt oppgitte starttidspunkt, men det løser vi underveis, hevder øverstkommanderende, Roger Lysnes, Hedrum O-lag.

– Med dagens brikkesystem volder ikke slike små ubehageligheter så voldsomt hodebry, sier O-lederen med stoisk ro.

Og, slik er det gjennomgående med hele staben til distriktets O-klubber; man har dyktige personer i alle ledd, og derfor er Sørlandsgaloppen nødt til bli nok en sportslig suksess.

Les også: Årets høydepunkt for travfolket i Vestfold er i gang - se hvilke lokale helter som skal starte her

Les også: Tidenes desidert beste – og skal bli enda bedre

Sterke, lokale innsatser

Det var en ren fornøyelse å tygge på resultatene fra den første dagen av Sørlandsgaloppen, sett med lokale øyne, og kan fredagens prestasjoner i Ulfsbakk-området, og helgens to avslutningsløp i Ringdal-skogen ligge på samme nivå, er det mye å glede seg over.

Det gror godt blant våre yngre o-løpere.

– Jeg følte jeg hadde fin kontroll, og noen store bommerter klarte jeg å unngå, sier en svært fornøyd, Kristin Melby Jacobsen, Lardal, som gledet seg stort til fortsettelsen.

– Det var jo ingen stor klasse, men en 2. plass skal man ikke klage på, stråler Andrine H. Fremstad, men mange riktige veivalg gjorde vel utslaget, påpeker stortalentet.

Kommentarer til denne saken