Endelig tilbake som arrangør

Tilbake: Etter seks års fravær skal NMK Larvik igjen arrangere rally. Lørdag 5. september er det duket for sprintrally i Kvelde og Hvarnes. Arkivfoto: Kai Kjeldsen

Tilbake: Etter seks års fravær skal NMK Larvik igjen arrangere rally. Lørdag 5. september er det duket for sprintrally i Kvelde og Hvarnes. Arkivfoto: Kai Kjeldsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Før første gang siden den tragiske dødsulykken for seks år siden skal NMK Larvik arrangere rally igjen.

DEL

– Vi har vært medarrangører på Vestfoldsprinten, men dette er første gang vi arrangerer noe alene siden ulykken, forteller assisterende løpsleder Trude Marthinsen.

Lørdag 5. september er det nemlig duket for Larviksprinten i Kvelde og Hvarnes, et sprintrally hvor to etapper skal kjøres to ganger hver i løpet av én dag.

Det var under Rally Larvik i september 2009 at det tragiske inntraff. På Dalsroa under fartsetappen mellom Hedrum og Andebu skar rallybilen til Andreas Mikkelsen ut av løypa og traff en ti år gammel jente, og livet hennes sto dessverre ikke til å redde.

Politiets etterforskning konkluderte med at sikkerhetsrutinene rundt løpet var fulgt og at merkingen også var god nok. Ulykken førte imidlertid til at Norsk Bilsportforbund skjerpet sine egne rutiner og iverksatte strakstiltak for å bedre sikkerheten ytterligere som en følge av ulykken.

Les også: Dropper Rally Larvik

Les også: Østberg: – Ulykken kunne skjedd hvem som helst

Les også: - En ufattelig tragedie

Les også: Bilsportpresidenten: – Så galt som det kan bli

Årlig begivenhet

Rally Larvik ble selvsagt avlyst etter ulykken. NMK Larvik la også videre rallyplaner på is, og siden den gang har aktiviteten i NMK Larvik dalt noe. Klubben forsøkte å få til et løp i 2012, men fikk ikke NM-status og da falt også planene.

Nå er de endelig klare for å forsøke seg på nytt.

– Ulykken gjorde sterke inntrykk og gjorde at vi mistet litt piffen. Mange av de gamle er med fortsatt, men det er kanskje noen av oss nye som har dratt det litt i gang igjen, sier Marthinsen, som ikke var med selv for seks år siden.

– Vi prøver å komme oss opp og gå igjen og vil gjøre dette til en årlig begivenhet.

– Starter i det små

Sprintrally er en forenklet utgave av et vanlig rally. Etappene er kortere, alt arrangeres i løpet av én dag og man har ikke mulighet for service underveis. Ellers er det svært likt ordinært rally.

– Det er alltid spennende med løp, men vi ville begynne i det små. Vi starter litt forsiktig, kanskje også litt med tanke på ulykken, sier Marthinsen.

– Men sprintrally er allikevel attraktivt, og det går an å søke om NM-status, noe vi har tanker om på sikt.

Veier stenges

Hver etappe er rundt 25 kilometer lang, og flere av innbyggerne i Kvelde og Hvarnes blir nødt til å ta ekstra hensyn på arrangementsdagen. Marthinsen opplyser om at veier vil holdes stengt mellom 10 og 18. Hun forteller imidlertid at de har blitt møtt med engasjement hos flere av dem som blir berørt av de stengte veiene.

– Det er skikkelig moro at mange av dem som blir sperret inne klappet og jublet da de hørte vi skulle dra i gang med løp igjen, sier Marthinsen.

Larviksprinten

Arrangeres lørdag 5. september, med etapper i Kvelde og Hvarnes

Er et sprintrally - en forenklet utgave av ordinær rally.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags