– Vi er bedre forberedt i år

Satser igjen: Anders Kjær håper at lykken står han litt bedre bi denne sesongen. I fjor ble det mye biltrøbbel, i år håper han å kjøre inn en NM-tittel.

Satser igjen: Anders Kjær håper at lykken står han litt bedre bi denne sesongen. I fjor ble det mye biltrøbbel, i år håper han å kjøre inn en NM-tittel. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Røket forstilling. Punktering. Røket motorfeste. Trøblete girkasse. 2016 var ikke et år for historien for Anders Kjær.

DEL

Men så sa han da også tidlig at det første året med Golfen fra 1984 ville bli et slags test- og innkjøringsår. Så skal det også sies at ingen av Kjærs konkurrenter kjørte fortere enn Verningen-gutten – så lenge bilen hans holdt.

– Denne gangen er i hvert fall bilen klar før løpet, og ikke som i fjor da vi ikke hadde rukket å teste ordentlig. Så vi er bedre forberedt. Erfaringsmessig har vi også brukt et år på å justere og sortere ut alt, sier Verningen-gutten, som allikevel gikk til topps i sin klasse da han gjorde comeback i fjorårets Sigdalsrally.

Senere skulle det altså bli trøbbel både med det ene og det andre.

– Vi har hatt litt uhell, men samtidig så er også det litt av sporten, sier Kjær.

Gammel bil: Det er mye jobb som skal til for å få en Golf fra 1984 til å bli konkurransedyktig, sier Kjær.

Gammel bil: Det er mye jobb som skal til for å få en Golf fra 1984 til å bli konkurransedyktig, sier Kjær. Foto:

Les også: Vet fortsatt ikke om de skal anke eller ikke

Les også: Skøyteisen klar igjen på fredag

Kjører en veteranbil

Som med bedre forutsetninger håper på mer stang inn denne sesongen. I så fall skal han bli vanskelig å tukte for noen hver.

– Vi har gjort mye i høst for å forebygge og for at bilen skal tåle å bli brukt. Det er tross alt en veteranbil, påpeker Kjær om sin Golf.

– Det er den eldste bilen jeg har hatt, og skal vi klare å kjøre like fort som våre konkurrenter sier det seg selv at det er mye som skal gjøres. Men vi kjørte fort på slutten av fjorårssesongen. Det gikk egentlig bare raskere og raskere. Så jeg håper å fortsette der jeg slapp i fjor, og å stabilisere kjøringen.

Les også: Med på talentsatsing

Les også: Cruiser mot nytt seriegull

Må slå større biler

Den tidligere NM-vinneren fra 2013 håper å kunne doble tittelfangsten etter endt sesong. For å kunne vinne norgesmesterskapet må imidlertid Kjær ikke bare være best i egen klasse, tohjulsdrevne biler inntil 2.000 ccm, han må også hamle opp med førere som kjører biler opptil 2.400 ccm.

Det med en Golf med kun 1.800 ccm.

– Men det er moro å utfordre seg selv skikkelig, sier Kjær, som altså vant Sigdalsrally i fjor.

– Jeg har gjort det bra der før og liker rallyet veldig godt. Og jeg føler meg veldig klar, sier larviksføreren, som foreløpig ikke har fått inn nok sponsorkroner til å fullføre sesongen, men som håper at det løser seg underveis.

Les også: Nå vil de ha deg med på laget

Les også: Skøytesalget har eksplodert på grunn av banen på Torget

Celebert startfelt

Det er for øvrig internasjonal sus over startfeltet når årets rally-NM innledes lørdag. Førere som Henning Solberg, Mads Østberg og rallycross-stjernen Andreas Bakkerud er blant de 70 bilene som stiller til start.

Selv om ikke vinteren har satt inn for fullt, meldes det om gode forhold. Deler av enkelte fartsetapper har arrangøren måttet sløyfe, men der det skal kjøres skal det være god og tykk issåle.

Løpet har start, mål og base på Nerstad skole og samfunnshus, og totalt skal det kjøres sju fartsetapper. Det er meldt godt med minusgrader på lørdag så temperaturen vil gi en god vinterfølelse selv om det er lite snø.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags