Gå til sidens hovedinnhold

Vil kjempe om topplasseringene

Tilbake med ambisjoner i rallycross-VM

Artikkelen er over 6 år gammel

Endelig er Alexander Hvaal klar til å bryne seg på verdenseliten i rallycross igjen.

Det har gått over ett år siden 23-åringen brøt kontrakten med teamet til Petter Solberg, og med det var også tidenes første VM-sesong i rallycross over for Hvaals del.

Nå er han tilbake. I helgen er det VM-runde på Hell i Trøndelag. Det er også EM-runde på samme sted, men Hvaal har valgt å melde seg på i den tøffeste klassen.

– Jeg føler jeg har noe i VM å gjøre og ønsker å fighte om topplasseringene. Derfor meldte jeg meg på der, sier Hvaal.

 

– Motivasjonen på topp

Siden bruddet med Team Solberg har han knapt stilt opp i konkurranser, og bilkjøringen har også blitt trappet kraftig ned. Men nå er Hvaal på vei tilbake igjen.

– Motivasjonen er på topp. Jeg har ikke tenkt så mye på konkurranser og har tatt alt med ro. Vi har gjort en del nødvendige testløp og fått svar på hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og forsikret meg om at bilen er bra, sier han.

Dette blir riktignok hans andre VM-runde denne sesongen. Han stilte også opp under løpet i Sverige for halvannen måned siden, men helt uten planer om å hevde seg høyt oppe på resultatlista. Da endte han på 22. plass av totalt 35 startende.

– Løpet på Höljes var bare et testløp. Vi hadde ny motor og ville kjøre for å se hvordan bilen fungerte. Da hadde jeg ikke noen ambisjoner.

 

Semifinale som mål

På Hell har han skumle planer om å hevde seg mot de beste igjen. Siden runden i Sverige begynner bilen å ta form slik at den er tilpasset Hvaals kjørestil. Senest onsdag fikk han gode svar, da han var tilbake på Höljes-banen for nye tester.

– Da forbedret rundetidene mine med over ett sekund i forhold til i VM-runden der. Hadde jeg hatt sånne runder i VM hadde jeg vært topp tre. Så jeg føler vi har gjort mye riktig den siste tiden, sier Hvaal.

– Jeg skal gjøre så godt jeg kan, og målet er å komme til semifinale. Kommer man dit, kan alt skje.

Full runde neste år?

Allikevel er det ikke til å komme bort fra at det er lenge siden Hvaal har konkurrert, i alle fall mot de han skal opp mot denne helgen.

– Man glemmer ikke hvordan man kjører bil, men det tar litt tid å komme tilbake. Planen er å først kjøre her, og så er det VM-runder i Spania, Italia og Tyrkia i september. Jeg vet ikke om jeg blir med på alle, men planen er å bli med på minst to av dem, sier hvarnesgutten.

Om alt går som det skal, er det imidlertid bare begynnelsen på comebacket. Hvaal håper nemlig å bli et fast innslag i neste års rallycross-VM.

– Nå har jeg mitt eget team og slipper å tenke på noen andre. Nå får vi se hvordan det fungerer, men jeg håper på å kjøre full VM-runde neste år.

Lillebror Joachim Hvaal stiller også til start på Hell i helgen. Han deltar i RX Lites-klassen.

Kommentarer til denne saken