Rantala: Holder ikke mål lenger!

Artikkelen er over 13 år gammel

Målvakt Lene Rantala var langt nede etter gårsdagens forsmedelige Mesterligatap mot Viborg. (Foto: Arild Eikrem)

DEL

- Nå er det på tide at Larvik finner en ny målvakt. Jeg er «over the hill», sier en skuffet Rantala.

- Jeg er ikke god lenger. Jeg var ikke god i Spania, og ikke i går. Det er lenge siden jeg har spilt godt, og er blitt for gammel. Dessverre er det ingen som hører på meg, sier Rantala som mener alvor;

- Det er utrolig at jeg skal spille når jeg er så dårlig. Flere ganger ba jeg om å bli byttet ut, men fikk ikke gehør. Dessverre syns jeg også Viborg-spillerne fikk stå mye inni feltet og avslutte, men det bruker jeg overhodet ikke som noen unnskyldning, sier Lene Rantala.

- Viborg er ikke spesielt gode i den danske serien, men likevel var jeg sjanseløs i går. Derfor mener jeg at Larvik må finne seg en ny målvakt fortest mulig, gjentar hun.

- Det er i slike kamper jeg skal være god. Det er jeg ikke lenger. Det sier vel alt!

- Betyr det at du vil gi deg etter sesongen?

- Jeg vet ikke. Nå tar jeg kun en kamp av gangen, sier hun.

Og det var ikke bare Lene Rantala trener Karl Erik Bøhn var skuffet over.

- Kun tre spillere var i nærheten av sin kapasitet. Resten var dessverre langt unna, sier en overrasket Bøhn.

- Jeg er nesten ikke skuffet en gang. Dette var bare så langt unna, sier han og har ingen god forklaring på hvorfor så mange spillere ikke var i nærheten av det man kan forvente.

Både Grit Jurack, Heidi Astrup, kinesiske Chao Zhai og målvaktene Nørgaard og Valerie spilte opp mot sitt beste for Viborg. For Larvik var kun Tonje Larsen, Elisabeth Hilmo og Ingrid Ødegaard i nærheten av det de kan.

16 av 17 skudd dundret i larviksmålet i 1. omgang. Likevel lykkes Larvik å få kontakt på 19-19. Men der Viborg satte sine sjanser, mislyktes Larvik og åtte mål til slutt var nesten flaut.

- Alle skal melde seg på i en slik kamp. Men med 19 tekniske feil er det vanskelig å vinne mot en motstander som Viborg, sier assistent-trener Kristine Havnås.

Også Larviks ener i går, Tonje Larsen, savnet innsatsen og trøkket fra spillerne;

- Skal vi vinne slike kamper må alle ha dagen. Faktisk spille over evne. Vi var bra med i 45 minutter, men det siste kvarteret var det bare rot, sier hun skuffet.

Viborg var presset før kampen og måtte vinne for å holde liv i målet om avansement.

- Vi visste at de var usikre og burde utnyttet det. I stedet gjør vi drøssevis av tekniske feil, og avslutter forferdelig. Det er synd. Men danskene spillere i en kjempetøff liga, mens vi sjelden opplever slike tøffe oppgjør, sier Larsen.

Nå må trolig Larvik vinne med åtte mål mot Viborg i Viborg om 14 dager.

- Vi har ikke gitt opp, men det blir tungt. Hadde vi vunnet i dag, hadde vi tatt Krim i samme slengen. Synd at det gikk slik med så mange mennesker i hallen og så utrolig bra trøkk, avslutter Tonje Larsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags