Gå til sidens hovedinnhold

Rulleskøytenes inntogsmarsj

Artikkelen er over 15 år gammel

Vi har både sett og hørt om det, men nå for alvor.

Rulleskøyter som konkurranseform i Larvik fikk sin ordentlige ilddåp gjennom Norgescup på «Nordbyen» søndag, hvor skøytegruppa i Fram stod som arrangør.

– Når vi først fikk utspillet fra Norges Skøyteforbund, var vi ikke sene om å kaste oss på karusellen, forteller skøytelederen, Terje Wasvik.

Først fikk barna utfolde seg på asfalten, og på 4x2 hjul fikk vi se både sving- og balanseteknikk av høy klasse.

I det andre løpet av i alt seks stilte flere av våre kjente løpere på start, men Øystein Grødum & Co. skulle som ventet få mye å bryne seg på.

– De som satser renhåret på rulleskøyter, har tilegnet en teknikk som vi kaller «dobbel push», forklarer vårt langdistansehåp, Øystein Grødum.

Arendalsgutten, med 193 centimeter uten hjul under beina, hadde full forståelse for at rulleskøytene ble mer og mer et viktig verktøy for vinteridretts-folket.

Sverre Haugli. Jevnaker, som er sønnesønn til en legendarisk skøyteløper med samme navn (bronse på 5000 meteren i OL 52), la til:

– Chad Hedrick sa en gang i et intervju; jeg har en flott sykkel, men jeg kan ikke finne den.

Det ble mange fine og spennende oppgjør på Nordbyen, og det er imponerende hvilken fart man får opp på spinkle hjul.

Det ble «utenlandsk» dominans på de tre disiplinene, sprint, mellomdistanse og utslagningsløp, men vi merket oss at våre «normale» skøyteløpere nærmet seg tet plassene når distansen ble lenger.

Asier Pena Iturria, Spania vant som ventet de to lengste distansene, mens hurtigtoget fra Danmark og Carite Inline Team, Kasper Hesselbjerg tok seg av sprintdistansen (600 meter)

­ – Formen er i anmarsj, sier Grødum, og jeg tror på ny oppsving etter den sviktende OL-sesongen.

Ellers merket vi oss at den gamle Fram-sprinteren, Ivar Sletsjøe disponerer Sandefjords-gutter, som går styggfort både på hjul og skøyteegg.

Tobias Stokke, med August Haugen som sikkert heng, gjorde rent bord i gutteklassen, og disse unge sandefjordingene får vi garantert høre mer om i fremtiden.