– Nå går vi for ny klubbrekord

Christer Reppesgård Hansen og resten av SF er klare for Eliteserien i 2018.

Christer Reppesgård Hansen og resten av SF er klare for Eliteserien i 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Bohinen fulgte med fra sofaen hjemme da Tromsø slo Sogndal søndag kveld. Resultatet sørget for at Sandefjord er klare for spill i Eliteserien også i 2018.

DEL

– Nå går vi for å vinne de to siste kampene og sette klubbrekord, sier Bohinen til Sandefjords Blad søndag kveld.

Etter at Sogndal tapte sin hjemmekamp med Tromsø med 2-0 søndag kveld, er det ikke lenger teoretisk mulig at SF kan havne på kvalikplass (14. plass).

LES OGSÅ: Eksamen bestått for Lars og Guttane

Lars Bohinen og spillerne hans feiret nesten som om eliteseriekontrakten var sikret allerede fredag kveld, etter at laget gjorde jobben og slo Vålerenga 2-0 hjemme på Komplett Arena.

Men Bohinen tok et lite forbehold:

– Vi er ikke matematisk sikre ennå, men hvis Sogndal avgir poeng på søndag så er vi det. Det blir spennende å sitte og se den kampen på tv, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til Sandefjords Blad rett etter Vålerenga-kampen.

Thomas Lehne Olsen og Mikael Ingebrigtsen scoret målene da Tromsø vant 2-0 i Sogndal. Dermed Kan Sogndal maksimalt havne på 34 poeng, mens SF er oppe på 36 etter fredagens seier.

– Føles helt ok

Det er en behersket, men svært glad SF-trener Sandefjords Blad får tak i på telefon minutter etter kampslutt i Sogndal.

– Det føles helt ok å sikre plassen fra sofaen hjemme, sier Bohinen, som aller helst skulle sett at kampen i Sogndal hadde endt uavgjort.

Da hadde nemlig sjansen vært enda større for å holde også Tromsø bak seg på tabellen. Det kan imidlertid SF fikse selv, ved å vinne sine to gjenstående kamper mot Kristiansund (borte) og Lillestrøm (hjemme).

– Det er det vi går for nå. Klarer vi det vil det være klubbrekord, sier Bohinen, vel vitende om at 40 poeng er den høyeste summen Sandefjord har oppnådd i Eliteserien tidligere.

Med to nye seiere vil årets lag ende opp på 42 poeng. Det skal dessuten spilles om penger. Jo høyere på tabellen man ender, jo mer premiepenger havner i klubbkassa på Komplett Arena.

LES OGSÅ: – André var helt «outstanding». Han gjorde alt riktig.

– Nye spillere ga ny mentalitet

– Hva har vært nøkkelen til at dere har motbevist alle spådommene og sikret plassen i Eliteserien?

– Det tror jeg er at vi alle har hatt tro på det vi driver med. Alle har dratt i samme retning hele tiden. Vi har fått inn spillere som har vært med på å forandre kravmentaliteten i spillergruppa. Vi gjorde også noen viktige valg rett før seriestart som jeg tror har vært viktige. Vi lyktes ikke med 3-5-2 i treningskampene, og 14 dager før seriestart bestemte vi oss for å endre til 3-4-3. Jeg tror også seieren over Vålerenga i tredje serierunde var en viktig katalysator for det hele. Den ga oss troen, sier Bohinen.

– Hvordan blir det å kunne spille de to siste serierundene helt uten press?

– Fra et trenersynspunkt er det deilig, av mange årsaker. Vi kan begynne å planlegge nestes sesong nesten en måned før serien er ferdig. Vi kan få inn prøvespillere, og diskutere nye kontrakter med de som er her. Vi kan begynne å planlegge budsjett, målsetning, spillere inn og spillere ut, sier Bohinen.

Se høydepunktene fra SF - VIF her

Mer penger skal gi ny fremgang

– Hvordan skal klubben bygge videre på dette?

– Det er litt tidlig å gå i detalj på det, men vi håper å kunne ta enda et steg økonomisk. Vi ønsker å få med oss samarbeidspartnere som gjør at vi kan få inn enda bedre kvalitet og forsterke troppen videre.

– Blir det noen feiring i kveld?

– For min del sitter jeg og ser på Aalesund mot Rosenborg og tar det helt med ro. Det ble bra nok feiring på fredag, så får vi heller ta en ny fest om vi klarer å sette klubbrekord, sier Bohinen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags