Larvik Seilforening arrangerer tidenes først NM i Waszp

LITE VIND: Nicholas Høst-Verbraak kom til Larvik en uke før konkurransen i håp om å få seilt litt, men vinden har ikke vært helt på hans side.

LITE VIND: Nicholas Høst-Verbraak kom til Larvik en uke før konkurransen i håp om å få seilt litt, men vinden har ikke vært helt på hans side. Foto:

Til helgen skal 30 Waszp-båter «fly» gjennom Viksfjorden. Nicklas Høst-Verbraak er lokalklubben eneste håp i mesterskapet.

DEL

Larvik Seilforening har fått æren av å arrangere Norges aller første mesterskap i waszp. En forholdsvis liten og ny sport, men som de siste årene har etablert seg i unge seilemiljøer over hele verden.

– Det er som er spesielt med Waszpen, er at den letter fra vannet hvis det er vindforhold til det. Dermed vil det være en spektakulær konkurranse å se på, sier Jørn Spetalen i Larvik Seilforening.

– Vanskelig å finne balansen

Til sammen kommer 30 seilaser for å være med i mesterskapet. En av dem er Nicklas Høst-Verbraak (15) som er eneste representant fra Larvik Seilforening. Han bor i England sammen med mor Kristine, og far og offshore-seiler Wouter, men tilbringer mesteparten av sommerferien på hytta på Kaupang.

– Jeg håper det blir en bra regatta, men jeg har ikke noen spesielle forventninger til plassering, sier 15-åringen som akkurat har kommet hjem fra VM i Laser i Canada.

Han har drevet med seiling siden han var fem år gammel, men det er først det siste året at Nicklas har prøvd ut Waszp.

– Det går ganske fort. Og det er veldig mye ny teknisk sammenlignet med vanlig seiling. Det vanskeligste er å få balanse i båten. Det er veldig lett å vippe over og jeg kullseilte veldig mye i starten, forklarer han.

Sosialt arrangement

Nå har han fått mesterskapserfaring etter å ha vært med i EM, men det Nicklas kanskje gleder seg aller mest til i helgen er stemningen rundt konkurransen.

– Jeg kjenner de fleste som skal være med. Det pleier å bli veldig bra stemning på regatta, og ikke konkurransestemning. Det er konkurranse på vannet, mens når vi kommer på land er det bare hyggelig. Det er mange som skal bo på samme hotell, så det blir veldig bra, sier Nicklas.

– Det er helt fantastiske forhold for seilere her. Seilforening har virkelig lagt til rette for et sosialt og bra arrangement selv når de bare har en representant med. Det er en liten klubb, så at man får til sånne store arrangementer er kjempe fint Det er lagt opp til grilling på kvelden og felles middag, legger mor Kristine til.

MYE I LARVIK: Nicholas og Kristine tilbringer hele sommeren på hytta på Kaupang.

MYE I LARVIK: Nicholas og Kristine tilbringer hele sommeren på hytta på Kaupang. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags