Lars, Atle og Jørn vant NM for tredje året på rad – nå kniver de i VM

NORGESMESTERE: Lars Nilssen, Atle Dreng og Jørn Winters ble Norgesmestere tredje året på rad.

NORGESMESTERE: Lars Nilssen, Atle Dreng og Jørn Winters ble Norgesmestere tredje året på rad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Larviksbåten Sjølyst Sailing Team med Lars Nilssen, Atle Dreng og Jørn Winters konkurrerer nå i VM etter å ha vunnet NM forrige helg.

DEL

Sjølyst Sailing Team, bestående av Lars Nilssen, Atle Dreng og Jørn Winters, stakk av med tittelen Norgesmestere i seiling i H-båt klassen forrige helg.

Gjengen fra Larvik vant også tittelen i 2016 da det ble arrangert i Sandefjord og i fjor da det ble arrangert i Arendal.

LES OGSÅ: Thomas (55) fant noe på en dykkertur som mange kommer til å juble for

I år foregikk mesterskapet i fjorden utenfor Sandefjord 28. og 29. juli og var en slags oppkjøring til VM.

Også VM i H-båt arrangeres i Sandefjord og startet tirsdag. Her konkurrer nå Nilssen, Dreng og Winters med 33 andre båter om den gjeve tittelen, og er på forhånd regnet som Norges klart sterkeste kort. Det er imidlertid danske Claus Høj Jensen som regnes so forhåndsfavoritten.

De 34 båtene skal gjennom åte regattaer, to hver dag, før mesterskapet avsluttes fredag. Selve seilingen foregår øst for Ula, med et området utenfor Svinevika og Kjerringvik som reservearena hvis det blåser for mye.

Lars Nilssen og co. fikk en god start med femteplass i den første seilingen tirsdag da en dansk båt ledet av Mads Korsgaard vant.

Det varierte stort første dag, og finske Jan Forsbom, som bare ble nummer 26 i den første regattaen, vant den andre. Her ble Lars Nilssen, Atle Dreng og Jørn Winters bare nummer 15, og dermed var de nummer ni etter første dag av mesterskapet fra Granholmen. Korsgaard med mannskap leder med fem poeng, 15 poeng foran Nilssen og Co.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags