Bart og Gerard raskest til Stavern

Først: Skipper Bart Desaunois (t.v.) og co-skipper Gerard De Boer var godt fornøyde med å seile inn til Stavern som første båt.

Først: Skipper Bart Desaunois (t.v.) og co-skipper Gerard De Boer var godt fornøyde med å seile inn til Stavern som første båt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bart Desaunois og Gerard De Boers «Batfish» var første båt inn til Stavern under årets Colin Archer Memorial Race.

DEL

– Dette forventet vi ikke i det hele tatt. Mens vår båt er 43 fot, er den der 60 fot. Og mens vi er to, er de 15 om bord, forteller Desaunois, og peker bort på «Boudragon», seilasens største båt, som har lagt til ved Dampskipsbrygga.

Og som kom til Norges smilehull vel en halvtime etter «Batfish», rundt klokken 17.30 mandag.

– Vi hadde meget gode forhold og var heldige med vinden. Vinden døde rett etter vi kom i mål, så båtene som fremdeles er utpå sliter nok litt, fortsetter han.

Les også: Larviksbåt klar for CAM race

Les også: Sjøvett og lek i samme båt

Slått: Skipper Ysbrand Endt (t.v.) og eier Bob Hilgersom på «Boudragon» hadde lagt skuffelsen bak seg da ØP snakket med dem tirsdag.

Slått: Skipper Ysbrand Endt (t.v.) og eier Bob Hilgersom på «Boudragon» hadde lagt skuffelsen bak seg da ØP snakket med dem tirsdag. Foto:

Skryter av seilasen

Nå skal det sies at «Boudragon» seilte 60 nautiske mil lenger. Det er nemlig seks forskjellige klasser i forbindelse med CAM-race, og alle klassene har et handikapsystem som gjør at første båt til havn nødvendigvis ikke vinner sin klasse.

De to nevnte båtene gjorde imidlertid det, men skipper Ysbrand Endt på «Boudragon» erkjenner at det smertet litt å ikke være førstemann til å bli tatt imot.

– Det betyr alltid noe å komme først, og den første timen etter ankomst var vi skuffet, sier han, og forteller om en tøff ferd fra nederlandske Lauwersoog.

Fornøyd: Ted van der Zee, leder av CAM-race i Nederland, var godt fornøyd med å ha 69 båter til start i år.

Fornøyd: Ted van der Zee, leder av CAM-race i Nederland, var godt fornøyd med å ha 69 båter til start i år. Foto:

– Det startet bra, men så ble det helt vindstille. Da ble det vanskelig og vi måtte jobbe hardt. Vi fikk også mye vann inn på dekk, så det ble en tøff seilas, oppsummerer Endt, som deltar for tredje gang.

– Dette er et flott race der alt rundt fungerer bra. Vi ble tatt veldig godt imot da vi kom til Stavern og det er flott å være tilbake her, sier han.

Les også: Spent Døvle jakter EM-medalje

Les også: Jublet for egen bronse - deppet etter stafettdisk

Premieutdeling torsdag

69 båter startet i år i CAM-race, som har vært arrangert annethvert år siden 1982. 90 prosent av dem er nederlandske. I forhåndsreportasjen skrev ØP at Larvik Seilforening ikke har vært representert med en båt siden tidlig på 90-tallet, men det stemmer ikke. Alexander Hesselberg representerte nemlig klubben da han deltok i 2004.

Skipper Marius Odberg og hans folk hadde dog ikke kommet inn da ØP var på visitt tirsdag formiddag. Båtene har imidlertid 110 timer på seg før fristen går ut torsdag kl. 9.

Desaunois og De Boer deltok også for fire år siden, og de lover å komme tilbake.

– Denne seilasen er populær fordi mange blir i Stavern videre på ferie når de kommer frem. Og hvis vi kan, er vi klare for å delta om to år igjen, sier duoen.

Arrangementet avsluttes med premieutdelinger og grillfest på Seilerhytta torsdag ettermiddag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags