Et lass med glade barn loses vel i havn ved Seilerhytta i Ødegården. Onsdagen har vært en «fridag» i form av at man har vært ute ved Ølbergholmen og Ula og badet, og deretter besøkt Svenner ved hjelp av motorbåt.

34 barn er med på årets leir, som er blitt til en uke i stedet for de opprinnelige to som var planlagt.

– Målet vårt er å favne så bredt som mulig og alle dem som ønsker å ha det moro på vannet er hjertelig velkommen, sier Brun om forutsetningene for sjøleiren.

Lek og lærdom

Deltakerne lærer seg mye om sjøvett ifølge Brun og han håper de runder av uken med mange nye venner, at de har lært mye om sjøvett og fått prøve ut seiling.

– Jeg liker at det er så mange forskjellige aktiviteter og det er så gøy her, sier Isabella Miani som har gledet seg lenge ettersom hun også var med i fjor.

Hun sier hun får mange nye venner i løpet av uken og synes også det er gøy å lære praktisk ting som båtmannsknop som hun gjerne viser fram.

 

– Også er det bra krabbefiske her, skyter Oscar Cock inn.

Albert Ludvig Mauland fra Larvik forteller at han datt ut av båten like etter de forlot Svenner.

– Jeg var litt redd, men noen bak hentet meg opp med en gang, og så hadde jeg på redningsvest og det er viktig, sier unggutten om lærdommen han tok.

Han forteller videre at de har det mye gøy med seilingen og vanntrampoline som blir flittig brukt.

 

Gode tilbakemeldinger

– Vi har hatt det mye gøy på vannet rett og slett, sier leirlederen og sikter naturlig nok til likheten med navnet på opplegget.

Han har ledet Gøy på vannet i elleve år nå og fått god rutine på det. Det verdsettes tydeligvis også av foreldre som har gitt gode tilbakemeldinger.

– I fjor samarbeidet Larvik og Sandefjord om sjøleiren, men på grunn av de gode tilbakemeldingene ønsket man å ha en uke hver i år.

Brun skryter også av forholdene ute ved Seilerhytta og i Viksfjord.

– Det er en fantastisk arena med gode seilforhold og veldig mye pent vær. Barna er også lette å jobbe med, sier Brun om stedet og gjengen som består av en miks av lokale barn og barn av hytteeierne i området.