For når Larvik Open tar fatt på sin åttende utgave, er det i likhet med i fjor lagt til rette for å vise fram skatingen på ulike steder i byen.

Fredag holder de seg innendørs i skatehallen. Lørdag skal de innom Indre havn, Langestrand og Torget, før den tradisjonelle finalen i skateparken på Månejordet søndag.

– Finalen er viktig. Så har man også hillbombing på Langestrand hvor man skal skate raskest ned en bakke. Det kan bli både fett og stygt. Hele lørdagen får du se forskjellig streetskating i byen, sier eventansvarlig Andreas Amundsen i Larvik Skateboardklubb når han blir bedt om å nevne de største høydepunktene i helgen.

De siste årene har Larvik Open ofte vært uheldig med været, men i år kunne de ikke fått bedre rammer.

Stjerner kommer hjem

Flere av de mest kjente norske skaterne kommer til Larvik. Hermann Stene ble sist helg tidenes første nordmann i en finale i en skatekonkurranse i X Games, og til helgen kommer han hjem for å konkurrere.

Les også: Hermann (25) fra Larvik ble historisk i X Games

Hjemme er også Didrik Galasso, som reiser verden rundt for å skate, på en sjelden visitt.

– Larvik Open er kanskje den eneste konkurransen jeg kommer til å skate i Norge. Det er morsomt å være hjemme og at alle kommer hit. Forhåpentligvis er været bra og stemningen er alltid god. Det er den ene gangen i året alle venner er samlet, for de bor rundt omkring. Det blir en fest på dagen og en fest på kvelden, sier Galasso.

Han vant streetfinalen i Larvik Open i fjor, og stiller som en av de aller største favorittene også i år – uten at han legger for store forventninger på skuldrene sine.

– Jeg har ingen planer om å forsvare den. Jeg skal bare skate og ha det morsomt, og så får vi se hva som skjer, sier han.

 

Skating for de minste på fredag

I skatehallen fredag kveld er det kidskate for de minste, hvor Stene og Galasso kommer for å vise fram noe av det de kan til barna.

– Da håper vi så mange barn som mulig kommer. Alle blir premiert, så det er en kul greie, sier Amundsen, som etter noen litt nedadgående år nå ser at skatemiljøet i byen er i ferd med å bli større igjen.

– Det var på topp da vi fikk parken på Månejordet. Nå ser vi at det er på vei opp igjen. Det er populært å være skater om dagen, sier han.