EM-sølv til Rød Karlsen

Tok EM-sølv: Christian Rød Karlsen var nær ved å ta EM-gullet i helgen. Etter omskyting måtte han imidlertid ta til takke med sølv.

Tok EM-sølv: Christian Rød Karlsen var nær ved å ta EM-gullet i helgen. Etter omskyting måtte han imidlertid ta til takke med sølv. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Christian Rød Karlsen tok individuelt sølv i juniorklassen i helgens EM i compak sporting. I tillegg ble det bronse i lagkonkurransen.

DEL

16-åringen fra Brunlanes er allerede godt vant på den internasjonale premiefronten. De siste årene har han rasket med seg to EM-bronse og et VM-gull i lagkonkurranser. I helgen tok han sin første individuelle medalje i et internasjonalt mesterskap.

Og det kunne fort blitt gull. Før den fjerde og siste dagen i Polen ledet han nemlig juniorklassen med fire poeng. Da siste due var skutt lå imidlertid tre gutter likt med 189 av 200 mulige treff.

Dermed ble det omskyting mellom Rød Karlsen, landsmann John-Ole Nordskog og Matthieu Zeude. Der var franskmannen sterkest med 22 av 25 mulige duetreff, ett mer enn rød Karlsen, mens Nordskog var fem bak der igjen.

Les også: Slo Vidar 3–2 etter drama i Framparken

Les også: Kjærkommen serier til Halsen

Nalum og Gusland beste norske herrer

I lagkonkurransen, der man legger sammen det individuelle resultatet til tre skyttere, ble det altså tredjeplass på det norske laget som, foruten Rød Karlsen og Nordskog, besto av Nicolai Ynnesdal. Med 551 duer tok man bronse med god margin.

Opp til sølvplasserte Danmark skilte det bare to poeng, mens Frankrike var tre foran der igjen.

Christian Rød Karlsen var imidlertid ikke eneste Brunlanes-skytter som var i aksjon i EM i helgen. I herreklassen ble Tom Nalum og Magne Gusland beste norske skyttere som henholdsvis nummer 15 og 25, begge med 192 treff. Terje Gravklev traff 190 duer, det holdt til en 38. plass. Kenneth Lilleødegård ble nummer 48 med 189 treff og Eirik Tanum nummer 228 med 174 treff.

Også her ble det fransk seier i form av Jean Paul Mordefroid som prikket inn hele 198 av 200 duer. I lagkonkurransen ble Norge nummer 11. På dette laget, som Gusland og Gravklev var en del av, hadde imidlertid Tvedestrands Simen Torgersen fått en plass som nok Nalum burde hatt. Et lag med utelukkende Brunlanes-skyttere vill endt på en 5. plass. Frankrike vant også her.

I kvinneklassen ble Veronica Lilleødegård fra Brunlanes sportsskyttere beste nordmann på en 28. plass med 162 treff. Italienske Martina Maruzzo traff 189 duer og ble europamester etter omskyting. Lagmessig ble Norge her nummer sju av åtte deltakende land.

I veteranklassen ble Geir Ståle Vie nummer 23 med 177 treff. Norge endte her som nummer ni og sist i lagkonkurransen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags