Tok NM-gull i helgen – nå skal Magne & co. bryne seg på de beste i verden

VM-KLAR: Magne Gusland har reist til VM med et rykende ferskt NM-gull i bagasjen.

VM-KLAR: Magne Gusland har reist til VM med et rykende ferskt NM-gull i bagasjen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Magne Gusland er en av fire Brunlanes-skyttere som er klare for VM i leirduegrenen compak sporting.

DEL

Torsdag starter mesterskapet for de norske skytterne, og som vanlig er Brunlanes godt representert internasjonalt. Fire av sju norske deltakere kommer fra vår lokale klubb.

– Det er sånn det skal være. Vi ligger helt i teten når det gjelder deltakere, sier Gusland på telefon fra Frankrike, hvor de har vært siden mandag.

Mål om topp 15

Christian Rød Karlsen (junior), Geir Vie (veteran) og Eirik Tanum (senior) utgjør i tillegg til Gusland de lokale håpene i mesterskapet i Signes utenfor Marseille i Frankrike, hvor over 700 skyttere stiller. Skytterne reiste ned allerede mandag, og mot de beste i verden skal mye klaffe for at det skal bli edelt metall med hjem.

– Det blir tøft i det selskapet. Jeg har et mål om å klare topp 15, men da skal alt klaffe og jeg må skyte mitt aller beste. Jeg ble jo nummer 15 i EM, men det er flere deltakere med her, sier Gusland om sine egne ambisjoner.

Hver dag står 50 duer på menyen, hvilket betyr at de til mesterskapet avsluttes på søndag skal skyte 200 duer.

– Jeg må nok treffe rundt 194 duer for å nå målet om topp 15, sier Gusland.

NM-suksess i bagasjen

Felles for tre av de fire Brunlanes-skytterne i VM er at de kommer fra helgens norgesmesterskap i fitasc sporting med gull i bagasjen. Ikke overraskende kunne ingen tukte Gusland i seniorklassen, som med 136 poeng var fire duer foran nærmeste utfordrer. Som om ikke det var nok hadde Brunlanes fire skyttere blant de ti beste, med Terje Gravklevs bronse, Tom Nalum (8. plass) og Kenneth Lilleødegård (10.).

– Jeg har skutt bra i det siste. Det var sikkert mange som anså meg som en av favorittene, så det var fint å kunne innfri, sier Gusland.

Rød Karlsen, som nylig ble tildelt Skytteforbundets bragdmerke (Norges Skytterforbunds høyeste utmerkelse for individuelle skyteprestasjoner), tok et suverent gull i junior med 129 poeng, og i veteranklassen sørget Vie og Vidar Bonnegolt for dobbeltseier til Brunlanes. Først etter omskyting mot klubbkameraten stakk førstnevnte av med seieren. Renate Manvik endte på den sure fjerdeplassen i kvinneklassen.

Stevnet var også en del av nordisk mesterskap. Her ble det sølv både til Gusland og Rød Karlsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags