VM-gull til Wear

Hans Kristian Wear, Odd Arne Brekne og Kim-André Aannestad Lund vant VM-gull for lag i militært VM.

Hans Kristian Wear, Odd Arne Brekne og Kim-André Aannestad Lund vant VM-gull for lag i militært VM. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans Kristian Wear og det norske laget skjøt seg til gull under lagskyting på 300m i Doha.

DEL

Godt hjulpet fram av råsterke 588 poeng fra Odd Arne Brekne ble den norske trioen med Wear og Kim-André Aannestad Lund på laget verdensmestere på 300m i militært VM i Doha.

– Det har blitt noen meldinger ja, mange følger med og det er moro, sier den nybakte verdensmesteren.

Totalsummen på 1.745 poeng holdt til gullet med to poeng foran Sveits og 14 poeng foran Østerrike, som tok de to øvrige medaljene.

Hans Kristian Wear fortsetter med indivuell skyting onsdag. Her er han fra Landsskytterstevnet tidligere i år.

Hans Kristian Wear fortsetter med indivuell skyting onsdag. Her er han fra Landsskytterstevnet tidligere i år. Foto:

Breknes sum på 588 etter 20 skudd liggende, 20 knestående og 20 stående er ifølge Det frivillige skyttervesen en prestasjon ingen har maktet før han, altså ny verdensrekord. Og det i ganske krevende forhold.

Varmen tar på

– Varmen er en utfordring her. Vi er vant til ganske andre temperaturer når vi skyter, og i denne varmen begynner kroppen og jobbe og man får sånn varmepuls som en sjelden opplever. Vi skyter jo i den samme habiten, forteller Styrvoll-skytteren.

Wear selv skjøt også godt med 580 poeng, og Lund endte på 577. Lagskytingen fungerte også som kvalifisering til den individuelle konkurransen onsdag, og Wear som kom på tredjeplass i laget sitt føler han har mer å gå på.

– For min egen del venter jeg litt på å få ut det jeg har fra den gode treningen i det siste. Jeg har manglet litt på å få det ut i konkurranse.

Han sier varmen og konkurransenerver nok har satt litt preg, men det har også sitt å si hvordan han kommer i gang for dagen.

– Jeg får ta det litt som det kommer.

Det beste til slutt

Torsdag er det treningsdag foran halvmatch hurtigskyting. Den konkurransen starter med lagdelen på fredag, som igjen fungerer som kvalifisering til den indivduelle konkurransen lørdag.

– Man får lite tid til å hente seg inn der på grunn av den begrensede skytetiden. Det kommer an på å takle situasjonen der og da, men historisk sett er hurtigskyting det jeg har gjort det best i fra tidligere VM, sier Wear om det som venter.

Norge har også et damelag i aksjon i Doha, og for deres del ble det en litt sur tirsdag på standplass da de endte fattige 0,6 poeng fra bronsemedalje på 50m rifle.

I tillegg til rifleskyting har militært VM også grener i pistolskyting, og nå også hagleskyting i år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags