Wear berget plassen i kongelaget

I KONGELAGET: Hans Kristian EWear er klar for kongelaget på Landsskytterstevnet i Førde.

I KONGELAGET: Hans Kristian EWear er klar for kongelaget på Landsskytterstevnet i Førde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans Kristian Wear kom onsdag kveld på 15. plass med 246 poeng i hovedskytingen på Landsskytterstevnet i Førde og berget med det den 15. og siste plassen i kongelaget torsdag kveld.

DEL

(Tønsbergs Blad) Han klarte 50, 47 og 50 i de tre første seriene. Og avsluttet med 100 poeng og fullt hus i 10-skuddserien. Det holdt til 15. plass etter at alle hadde skutt.

Det var ingen overraskelse, for Wear har tidligere vunnet alt som kan vinnes innen skytingen. Og var på forhånd en av favorittene i Førde.

LES OGSÅ: Eieren fant seilbåten sin etter at en leser tipset han (+)

Tett bak

Også Ragnar Flaatnes leverte en god hovedskyting med side 245 poeng, men kom poengene bak de som får skyte i kongelaget.

– Jeg fikk to åttere i stående i den andre skyteserien, og det ble helt avgjørende for at jeg ikke nådde opp blant dem som får skyte i kongelaget. Men er for øvrig godt fornøyd, og særlig med 100 poeng i den avsluttende 10-skuddserien, sier Flaatnes til Tønsbergs Blad.

Sterk serie

Sem-skytteren fikk 50, 46, 49 i de tre første femskuddseriene. Og etter det ble det 100 poeng i 10-skuddserien.

Veldig bra, men synd han fikk to åttere som ble helt ødeleggende.

Flaatnes har ofte gjort det knallbra i vanlige stevner, men skuffet på Landsskytterstevnet.

– Dette er mitt beste Landsskytterstevne. Underveis i skytingen hadde jeg en god følelse. Og det holdt nesten helt inn, sier Andebu-mannen som skyter for Sem skytterlag.

LES OGSÅ: Renate (34): – Jeg ble misbrukt, men lederne i Smiths venner dysset det ned (+)

Nådde ikke opp

Irene Knudsen fra Nøtterøy som skyter for Sandar og Sandefjord som ble prinsesse på fjorårets Landsskytterstevne nådde ikke opp denne gangen.

Hun fikk serien 50, 46, 50, men sprakk i 10-skuddserien med sine 95 poeng som ga beskjedne 241 poeng. Det gir henne 39. plass blant kvinnene før finalen torsdag.

Jeanett Hegg Duestad fra Sem er på 29. plass før finalen med sine 242 poeng og tidligere skytterprinsesse Inger Hustuft Aadne fra Styrvoll er på 36. plass med samme poengsum.

Kathrin Aannestad Lund fra Jondalen skal ligge på skive 1 i kongelaget med sine 249 poeng. Samme poengsum har Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk på skive 2.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags