Det er ikke bare landskapet som har tørket bort i sommer. For mange skyttere på Østlandet har utendørssesongen vært heller skrinn i år. Baner har vært stengt, og stevner avlyst siden begynnelsen av juni. Men med helgens stevne hos Larvik Skytterlag i Tveidalen, er skytterne tilbake for fullt. Det er andre år på rad at laget avholder åpent stevne. Skytterne som deltok, representerte skytterlag fra store deler av Sør-Norge. Best av alle skjøt Hans Kristian Wear fra Styrvoll med 350 poeng – fullt hus på alle serier.

Nesten 130 skyttere deltok på Larvik-stevnet torsdag og lørdag. Sammen med tilsvarende arrangementer på Nøtterøy og Slagen utgjorde stevnet Tunsberg-mesterskapet.

Vanskelige treningsforhold på grunn av skogbrannfare denne sommeren til tross: resultatene ble gode begge stevnedagene. En rekke deltagere oppnådde poengsummer over 240 og 340. Men på lørdag skjøt Styrvollskytter og tidligere skytterkonge, Hans Kristian Wear, fantastiske 350 av 350 mulige poeng med hele 25 innertiere.

En slik prestasjon er det ytterst få som har oppnådd: på 200 meter er innertieren bare 5 cm i diameter. Det er med andre ord som å treffe bunnen av en halvliters brusflaske fra 200 meters avstand. Det er neppe nødvendig å si at Wears prestasjon ble stevnets beste resultat i klasse 3-5 og ny banerekord på anlegget til Larvik skytterlag.

Ellers deltok skyttere i alderen fra 10 til over 80 år på Larvik-stevnet. Kvinner og menn konkurrerer på like fot og i samme klasser. Og jentene hevder seg både lokalt og nasjonalt. Skyting er en sport som skjerper konsentrasjon, og skytterlag tilbyr et trivelig og ujålete fellesskap.