Vellykket Larvikstevne for tredje år på rad

155 skyttere fra store deler av Østlandet deltok på årets Larvikstevne som ble avholdt for tredje år på rad sist helg.

155 skyttere fra store deler av Østlandet deltok på årets Larvikstevne som ble avholdt for tredje år på rad sist helg. Foto:

Av

Larvikstevnet har blitt en tradisjon og glimrende skytevær sist helg sikret flotte prestasjoner på banen i Tveidalen.

DEL

InnsendtDet har vært et flott år for Larvik Skytterlag og deres skyttere. Laget kan skilte med sin første representant på Landsskytterstevnet på mangfoldige år og svært gode prestasjoner fra egne skyttere på en rekke stevner. I helgen var Larvik-skytterne vertskap for flere enn 150 skyttere fra hele Østlandet. Utmerket skytevær, nær vindstille og gode lysforhold, bidro til svært høye poengsummer.

Kongelig besøk

På skytterstevnets første dag kom to skytterkonger til Larvik. Både skytterkongen fra 2013 Kim André Aannestad Lund (Jondalen skytterlag) og skytterkongen fra 2016 Daniel Sørli (Høland/Bjørkelangen) skjøt på stevnet. Også skytterprinsesse fra 2016, Irene Knudsen Bøe (Sandar og Sandefjord), gjorde det godt på årets stevne.

Skyttersporten er spesiell. Her konkurrere kvinner og menn i samme klasser og med like forutsetninger, og jentene er høyt oppe på resultatlistene. Beste dame på årets Larvikstevne ble Idun Borgen Oppedal fra Holla.

Men vinneren av Larvikstevnet i år ble Magnus Bjerke, fra Høland/Bjørkelangen skytterlag som skjøt imponerende 349 poeng av 350 mulige. Marginene er små i skyting, og nest beste skytter, Trond Bergan fra Jondalen var bare tre poeng unna, tre innertreff skilte ham fra tredjeplassen som gikk til Jan Kåre Moland fra Drangedal skytterlag.

Det er ikke enkelt å skyte tiere når blinken er 200 meter unna. Diameteren på tier-blinken er 10 cm, innertieren bare 5 cm.

Det er ikke enkelt å skyte tiere når blinken er 200 meter unna. Diameteren på tier-blinken er 10 cm, innertieren bare 5 cm. Foto:

Flere gode plasseringer til Larvik

Ni skyttere fra Larvik Skytterlag deltok på stevnet. I klasse en var det en larvikskytter, Fredrik Stemkjær, som stakk av med seieren. Nesten alle Larvik-skytterne klarte topp-10 plassering i sine klasser, men alle var godt inne på topp-20 listene. Samtlige av Larviks seniorskyttere var blant topp-4 i sine klasser.

Tidligere skytterkonge Hans Kristian Wears bragd fra fjorårets Larviksstevne, 350 av 350 mulige poeng med 25 innertiere, var det ingen som klarte å slå på årets stevne, selv om det var nære på. Dermed fikk banerekorden hans stå fred for i år.

Fornøyde skyttere og et fornøyd skytterlag. Larvikstevnet har vært en suksess i år også. Neste år satser Larvik på å være tilbake med nytt stevne, og da får vi se om rekorden holder enda en sesong.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags