Slengte med leppa – måtte starte

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Han kom nesten sist i mål, men Kasper Ellingsen fullførte, fikk blomsterkrans og en enorm personlig seier.

Og høy stjerne i familien.

De sto i kø i mål og ventet, familien Ellingsen med venner. Dette ville de ikke gå glipp av. Onkel Per Morten ble nummer tre og kunne nesten ha fullført en gang til hvis han hadde ønsket. Altså før triatlon-debutant Kasper Ellingsen (20) stavret seg inn på målpiren etter drøye to timer og 13 minutter.

Etter å ha vært for stor i kjeften og med svært dårlig treningsgrunnlag.

Og påmeldt med klubben: Bedre enn pappa. Men han fullførte, og ble familiens største helt lørdag.

Fikk svar på tiltale

– Sånn går det når du er litt stor i kjeften, stønner Kasper, som har bodd på Brunlafeltet i mange år, men som nå er student i Bergen.

Torsdag slengte han ut av seg at kan kunne ha slått stafettlaget til faren uten problemer. Tre minutter senere tikket det inn en tekstmelding fra nettopp pappa om at han bare kunne gjøre klar utstyret og hente startnummeret etter tidenes raskeste påmelding.

Og når han først er påmeldt i noe, stiller Kasper opp, selv om det er flere år siden han trente og spilte håndball for Larvik Turn. Det gjorde ham til en av de aller største heltene lørdag.

– Jeg kommer nok aldri til å vinne Kon-Tri, men jeg kan vinne i moral. Jeg skulle fullføre, uansett hvor tungt det ble. Og det ble tungt. Både i svømming i den hersens bakken i starten av syklingen, ler Kasper.

Stolt familie

Men så etter de drøye to timene kom belønningen. Han var den første av årets Kon-Tri-deltakere som fikk blomsterkrans da fire jenter sto og ventet hundre meter før mål.

– Vi er utrolig stolte over at han virkelig fullfører dette. Vi hadde aldri trodd det for en uke siden, sier lillesøster Albertine Ellingsen.

Jentene var imponert over den første utgaven av et triatlon i Larvik og koste seg, selv om de har vært med på noe mye større. Familien Ellingsen er nemlig ikke helt som andre familier. Alle har vært med til Hawaii og sett Kaspers onkel Per Morten fullføre Hawaii Ironman to ganger.

– Det var jo derfor det forpliktet litt å fullføre i dag. Jeg kunne ikke være han i familien som ikke fullførte. Onkel ga meg en masse tips før start, men jeg tror ikke jeg husket noe som helst underveis. Jeg husker ikke at jeg kom opp fra vannet heller, ler Kasper Ellingsen, som hadde som mål aldri å være sist i noen av de tre idrettene eller i skiftesonen.

Rett etter målgangen hyllet også familien Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, som fikk låne blomsterkransen da han fullførte sin Kon-Tri og ble en like stor helt som Kasper.

To helt vanlige mennesker med litt under gjennomsnittsform som tok utfordringen – I Thor Heyerdahls ånd.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags