Tidenes første motbakkeløp i Larvik ble en eneste stor opptur fra starten på Batteristranda til toppen på Salsås.

Arrangørene av Salsås Opp hadde håpet på 50 deltakere på startstreken, men godt over det dobbelte lot seg friste til å bestige de 210 høydemeterne opp til Larviks tak i det strålende høstværet i går ettermiddag.

Ikke overraskende var det Tomas Bereket som var raskest opp til toppen. Løpsfantomet fra Eritrea ble klokket i mål på tiden 17.32 i det 4,2 lange motbakkeløpet.

På damesiden var det Karina Nordrum Stokkenes som kom først i mål med tiden 23.13.

–Siste delen var hard, og jeg fikk syre i beina da. Men jeg holdt et jevnt tempo hele veien. Jeg bor i området, så jeg kjenner løypa godt, forteller Nordrum Stokkenes, som for øvrig var full av lovord om nyvinningen.

– Det er et veldig bra initiativ. Motbakkeløp er i skuddet, så det var på tide at det ble arrangert her også.


Sporty 6.-klassinger

11 av elevene i 6. klasse på Langestrand skole tok imot utfordringen fra foreldrekontaktene i klassen og snøret på seg joggeskoene for å delta i løpet. Tross melkesyre og stive lår var det liten tvil om at opplevelsen ga mersmak.

– Det her skal vi bli med på neste år også. Det var kjempegøy, men ganske slitsomt. Bakken på slutten ble veldig tung, innrømmer friskusene fra Langestrand skole.

Elevene nøyde seg ikke bare med å løpe opp til Salsås. På returen satte størsteparten av gjengen kursen mot Ulfsbakktjønn for å kjøle seg ned etter den luftige oppturen. Og synkende vanntemperatur lot elevene seg ikke skremme av.

– Nå som vi har løpt opp til Salsås, så er ikke det noe kaldt å bade, hevder et par av guttene.


– Over all forventning

Ida Vår Kierulf Dirdal fra arrangørklubben Larvik OK var strålende fornøyd med den første utgaven av motbakkeløpet.

– Det har egentlig gått over all forventing. Og tilbakemeldingene fra løperne har vært gode. Nå satser vi på at det her blir en tradisjon fremover. Det har vært skikkelig moro å arrangere løpet. Men det har vært litt uvant å måtte merke løypa på forhånd, spøker den kart- og kompassglade løpslederen.