Spurtseier og rekord-tangering

Erik Sørensen (41) fra Larvik, til høyre, og  Ronny Skaalien (32)

Erik Sørensen (41) fra Larvik, til høyre, og Ronny Skaalien (32) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Svømte fra Svenner til Batteristranda.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det ble sekundstrid og nesten dødt løp mellom Erik Sørensen (41) fra Larvik og Ronny Skaalien (32) fra Modum, da Xstrem Swim ble gjennomført mellom Svenner og Batteristranda lørdag morgen.

Da de to nærmet seg sandstranda noen få minutter over klokken ni, visste de to ikke at de var så godt som helt likt.

- Vi verken ser eller hører noe til de andre deltakerne underveis, så jeg ble utrolig overrasket over at det var så jevnt, sa mannen som trakk det lengste strået, Erik Sørensen fra Larvik.

Tiden som ble notert etter den 11 kilometer lange svømmeturen var 3 timer og seks minutter. Nøyaktig samme tid som han vant med for to år siden. Mindre enn fem sekunder etter kunne Ronny Skaalien fra Modum rusle i land på stranda. Også han overrasket over at det hadde vært så jevnt.

- La ikke merke til min konkurrent, så dette var overraskende, sa han til avisa.

Nøyaktig klokken seks lørdag morgen la de fire som deltok i årets svært så ekstreme svømmekonkurranse ut fra Svenner. Ikledd våtdrakter og med følgebåt for å ivareta sikkerheten og for å sørge for at kursen var riktig, gikk turen inn mot Larviksfjorden i høye bølger, som heldigvis la jo nærmere land deltakerne kom.

På vei inn fjorden møtte deltakerne Color Lines «Superspeed» på vei mot Danmark, og så ble det endelig målgang.

- Utrolig slitsom tur. Jeg fikk kramper flere ganger underveis, og måtte ta pauser for å drikke. En tøff tur, men morsomt å ha gjennomført, sa nummer to i årets konkurranse, Ronny Skaalien, som gjennomførte distansen for første gang.

Erik Sørensen vant også for to år siden, syntes årets tur gikk veldig greit.

- Nesten ikke brennmaneter i år, og da blir det hele mye enklere. Men sliten i armene, det blir man etter en slik svømmetur, sa han til avisa.

Ole Richard Kjendlie Felumb (37), som har deltatt i alle de tre konkurransene så langt, kom på tredjeplass denne gang, og ble møtt av familien på Batteristranda.

- Det var tungt i år, men behagelig at det ikke var så mange maneter. En flott tur, bortsett fra en del bølger i starten, sa han, før han fikk gratulasjonsklemmen fra datteren Sara (3).

På fjerde og siste plass i år kom Nanette Rolfsen, som tidligere også har svømt Farris på langs, og som i år deltok for tredje gang i Xtrem Swim.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags