Stor fart i Kjoserennet

Full fart fra start: De 110 løperne satte godt tempo ut fra start. I blått med startnummer 42 går Simen Haugen som endte som nummer to til slutt, minuttet bak Simen Stokke fra Stokke. (Foto: Rolf Tanum)

Full fart fra start: De 110 løperne satte godt tempo ut fra start. I blått med startnummer 42 går Simen Haugen som endte som nummer to til slutt, minuttet bak Simen Stokke fra Stokke. (Foto: Rolf Tanum)

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

– Vi kan ikke annet enn si oss fornøyd med deltakelsen, og vi skal ha en grei og lett kupert løype å tilby skiløperne, medgir Anne Lise Saga.

– Men, sukket hun, vi skulle som så mange andre arrangører av turrenn ønsket oss litt flere jenter/damer på startlisten. Det blir da dagens appell til litt ivrige skiløpere på kvinnesiden. Dere er mange, og dere er sterke, så egentlig er det bare å finne fram ski og staver – det er faktisk ikke noe å være engstelig for!

Kjoserennet gir for øvrig et godt og representativt bilde av hva et skirenn, på dette nivået, bør inneholde.

Det er heldigvis plass til skiløperen som verken er «skrapet» eller fullt så uniformert som toppløperen. Da er det kun skigleden som står i fokus, gjennomføre løpet i godkjent stil, uten å ha vært i nærheten av den skremmende kjelleren.

– Fin løype og flotte spor, proklamerte vinneren av herreklassen, Sindre Stokke (24), som ikke akkurat er noen nybegynner i langrennssporet: man blir liksom ikke akkurat «hjelpemann» for Aukland-gjengen bare ved å rekke opp en skistav.

Med fleipen litt på lur konstaterte nummer to på resultatlisten, Simen Haugen, at han jo nesten kunne være pappa til unge Stokke fra Stokke.

– Å presse seg, med faren for å gå helt «sur», er dumskap i såpass streng kulde, hevder Nansets ivrige konkurranseløper, og den mannen bør jo vite en god del om den slags faremomenter.

Vinnertiden til Stokke ble 1.06,42, og Simen var drøye minuttet bak Stokke-ekspressen.

Igjen imponerte Sondre Frøystveit (17) på skia, da Nanset-gutten besatte 8.-plassen totalt; drøye fire minutter etter vinneren.

Frøystveit kan altså mer enn å gi full gass på sin tohjuling. Blant de få damene som stilte til start var det Nansets Anne Lene Lie som var aller raskest i sporet (1.24,15), og på hjul hadde hun klubbvenninnen, Anne Nalum, minuttet bak.

Blant ringrevene kunne man overvære følgende korte kommentar fra kraftanstrengelsen.

– Uff, dette går på pusten løs, var Helge Bergsvands ærlige tilståelse, der han etter målpassering hang på stavene.

Rolf Tanum

Resultatene fra Kjoserennet

kommer i tirsdagens ØP.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags