Storkoste seg med sol og orientering

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

– Orientering er morsomt. Vi skulle hatt flere slike dager, fastslår Syver Stensholt (11).

Han og kompisen, Ole Henrik Skaug (10), driver med sykkel og fotball til daglig, men de to elevene på Lardal barneskole har ingenting imot en tur ut i skog og mark.

I går ble de utfordret til å finne fram mellom til o-poster mellom Vindfjelltunet og Nordgardsetra i prosjektet Skolesprinten.

– Det er nytt for meg, det blir viktig å følge med på kartet, tror jeg. Det er moro å være ute og ha aktiviteter, sier Syver.

Grunnleggende læring

Skolesprinten er et landsdekkende opplegg. I fjor deltok om lag 25.000 elever fra 271 skoler.

I går hadde Ole Wiik i Lardal O-lag laget opplegget for 5.klassingene i Lardal. Arrangementet har blitt gjennomført i om lag 15 år.

– Skolesprinten er ikke først og fremst noen stor innfallsport til o-laget. Men vi synes det er viktig å vise aktiviteten, hva vi driver med og drive folkeopplysning. Den grunnleggende kompetansen med kart og kompass kan være bra å ha, på lik linje med svømming. I dagens samfunn bruker vi mer og mer GPS og andre hjelpemidler. Det hender at det ikke virker alle steder, forklarer Wiik.

Hadde lagt ut «feller»

Før gårsdagens aktivitetsdag hadde elevene lært teorien på skolen. I går skulle de teste kunnskapen, og Wiik hadde lagt ut feller langs veien til Nordgardsetra.

– Det ligger fem poster dere skal kvittere på, og da må dere velge de rette, og ikke de som er feil. Når dere kommer fram leser vi av brikkene og ser om det er riktig, forklarte Wiik, før han sendte alle i vel.

Totalt var det drøyt 30 elever som deltok i flott vær.

Wiik er svært glad for å ha et så område han mener er helt perfekt for skoleopplegg.

– Det er vanskelig å finne bedre fasiliteter enn å kunne busse alle til Vindfjelltunet, og ende opp til en matbit på flotte Nordgardsetra og dette terrenget, sier Wiik.

Etter at alle hadde funnet veien til setra ventet nye spennende aktiviteter, noe som passet bra, både for dem som fant fram og trengte tøffere utfordringer, og de som rotet seg litt ut på feil stier.

– De som synes dette er ekstra spennende blir kanskje med oss i o-laget videre, men for meg er det like artig å lære bort, og se at 5. klassingene mestrer dette og får gode opplevelser, sier Ole Wiik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken