I fjor måtte de nemlig avlyse dagen som samler travfolket i Søndre Vestfold 2. påskedag. Hans Marius Schrøder i Larvik Travlag koste seg stort med frammøtet fra de godt over 400 mennesker som de har samlet tidligere år. Han kan ikke huske sist de hadde så godt oppmøte og legger til at de har gjort en stor innsats for å fronte arrangementet denne gangen.

– Vi har nesten 80 startekvipasjer i år og det trekker alltid med seg en to-tre folk. Jeg tipper det kan være rundt 5–600 mennesker her, sier Schrøder.

80 startekvipasjer er også bortimot ny rekord.

– Det er veldig gøy å se at folk støtter opp om en sånn dag og det er virkelig moro etter at vi måtte avlyse i fjor, sier Schrøder.

Raske hester i aksjon

Han synes det ble levert gode prestasjoner også ute på selve banen.

– Treåringene leverte bra i første løp og Tangen Gry løp en av de raskeste tidene for 3-åringer som har vært her. 1.42,1.

Han håper de har fått snudd utviklingen fra fjorårets avlysning og kan lokke travfolket hit også kommende år.

– Å rette seg mot Facebook-generasjonen ser ut til å ha slått til.

Publikum fikk også se en real proffkusk i aksjon da Åsbjørn Tengsareid dukket opp for å kjøre litt. Han var der for å følge opp datteren Emma som stilte i ponniløp, men kjørte også selv. For første gang på tjøllinggrusen.

– Det var kjekt med så mye folk og at en sånn dag engasjerer. Det burde vært sånn oftere, sier Tengsareid.

Hjemmebanetriumf

Truls Glittum frydet seg over å kjøre foran såpass med folk på banen han vokste opp med.

– Det varmer travhjertet dette her. Vi ønsker jo fler folk på travbanene og da er det fint at folk kommer på mindre arrangementer som dette også, sier Glittum som tok to seiere på sine tre starter.

Attraktivt å komme

Andre lokale som hygget seg på familiedagen var Guro og Mari Løve. De to søstrene har vært fast inventar på familiedagen gjennom mange år. I tillegg til egne løp var de også eksperthjelp til det omtalte travkuskduellen mellom undertegnede og Larvik HK-trener Ole Gustav Gjekstad. Video fra dette løpet kommer på fredag ettermiddag.

– Det er bra med folk og pent vær så det er veldig gøy, sier Guro som roser innsatsen i forkant for å skape interesse. Hun tror den gode organiseringen også gjør at kusker tar turen fra litt lengre avstander for å kjøre, slik som Stian Eilefsen fra Østfold som hadde tre hester i aksjon.