Suksess for dansetalenter

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sterke resultater for larviksdanserne ved Ragnes danseskole.

DEL

Helgens Freestyle festival på Brunstad bød på internasjonale bekjentskap, sosial moro og sterke resultater for larviksdanserne ved Ragnes danseskole.

Med 700 påmeldte, hvorav over 200 var fra Storbritannia lå alt til rette for en storslagen festival med høyt nivå på dansingen.

Det hindret ikke de lokale talentene i å hevde seg i flere av klassene sine.

- Danserne har vært i fistel hele helgen over å få møte mange dansere fra utlandet med høyt nivå, i tillegg til å bli dømt av ni utenlandske dommere, sier Ragne Sverdstad Bruun som trener gjengen ved Ragnes danseskole.

Hun forteller om lyd og lys-effekter som har bidratt til topp stemning og ikke minst at resultatene har gått den rette veien.

- Maren Buodd fra Tjodalyng fikk en sjetteplass i singel, Tjøllings Alma Flåen Hansen tok fjerdeplass i sin klasse i singel, mens Helene Gjerstad ble nummer tre i sin singelfinale, forteller Sverdstad Bruun om lørdagens innsats.

Buodd var for øvrig i aksjon for første gang i konkurranse etter å ha slitt med en brukket tå siden nyttår.

Med så stor felt av dansere og ikke minst internasjonal motstand er det å komme til en finale (8 stk.) en seier i seg selv etter hennes mening for å sette prestasjonene i et større perspektiv.

Larvik var også representert med to deltagere under ti år ved Victoria Hovland og Isabell Nordby-Bakkan. De deltok i konkurranse for første gang, og får skryt etter sin innsats.

- Til å være første gang danset de veldig bra, sier danselærer Sverdstad Bruun.

Søndag var det grand finaler i freestyle singel og par- og triofinaler, og også her hevdet danserne ved Ragnes seg. Helene Gjerstad og Jeanette Fredriksen fikk 3. plass for sin freestyledobbel, mens Maren Buodd og Nina Heisholt tok 5. plass i champion-klassen. I slowdance endte Gjerstad på en ny sterk 3. plass i finalen. Maja Flåen Hansen vant sin singelkvalik til grand-finalen, hvor hun endte på 5. plass til slutt. Her ble Gjerstad igjen nummer tre og kunne innta podiet for fjerde gang. I triofinalen ble Flåen Hansen nummer seks sammen med Silje Veierød og Ragni H Andreassen.

At danserne hentet hjem mye til pokalskapet er det ingen tvil om.

Ved siden av dansen har jentene fått oppleve mye moro sammen.

- De hadde workshop på fredag, med diskotek på kvelden både fredag og lørdag. Og de bor i egne leiligheter her på konferansesentret på Brunstad og har det utrolig moro sammen. De er veldig sammensveiset og heier på hverandre og varmer opp sammen, forteller treneren.

Festivalen arrangeres for første gang med inviterte utenlandske dansere og minnene fra helgen vil nok sitte godt i tror Sverdstad Bruun.

- De kommer til å sveve minst en uke på denne opplevelsen, spår hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags