Suksess for Per Andreas Ringsby

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Landslagssjef Per Andreas Ringsby fra Larvik er storfornøyd. Norge tok nemlig to gull og tre sølv under VM i fullkontakt kickboksing på søndag.

DEL

Thea T. Næss og Andreas Lødrup ble søndag verdensmestere i fullkontakt kickboksing.

Tre andre norske sto igjen med VM-sølv.

Næss ble første norske vinner i søndagens finaler. I 60-kilosklassen slo hun tyrkiske Gözde Bayeri Arican 3-0.

Tyrkeren var sterk og pågående og presset Næss hardt fra start.

– Det er imponerende at Thea ikke la seg på samme nivå, men klarte å holde hodet kaldt og kjøre sitt eget løp. Det avgjorde kampen, som til tider var jevn, sa landslagstrener Daimi Akin.

– Thea løste oppgaven på en perfekt måte, sa landslagssjef Per Andreas Ringsby.

Lødrup møtte Azamat Nurpeisov fra Kasakhstan i finalen i mennenes 75-kilosklasse. Kasakhstaneren ledet etter første runde. Det var uavgjort etter den neste, mens nordmannen kom sterkt i den siste og vant 2-1.

– Dette er en sterk opplevelse med tanke på den tøffe veien Andreas har gått. Han har slått utøvere fra Polen, Ukraina, Russland og Kasakhstan, de desidert beste nasjonene, sa Daimi Akin.

– Han er en sann mester, mesternes mester, mener Ringsby.

Fem norske utøvere var i finale i fullkontakt søndag. For Mette Solli (52 kg), Tonje Sørlie (56 kg) og Christian Kvatningen (71 kg) ble det sølv. De tapte sine finaler søndag mot henholdsvis Sandra Drabik (Polen), Valeria Isjakova (Russland) og Nikolaj Osobsikij (Ukraina).

Lørdag ble Eirin Dale verdensmester i semikontakt (55 kg). Dessuten ble det fire norske bronsemedaljer i fullkontakt, semikontakt og musical forms. (ANB-NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags