Tristan (6) var på svømmekurs for første gang: – Jeg ville bare uti igjen

VILLE TILBAKE: Tristan Knutsen (6) storkoste seg i bassenget på Hedrum ungdomsskole.

VILLE TILBAKE: Tristan Knutsen (6) storkoste seg i bassenget på Hedrum ungdomsskole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik Svømmeklubbs svømmekurs hadde kursoppstart for nye, ferske svømmere.

DEL

Høsten er sesongstart for svømmerne, og på Hedrum ungdomsskole hadde 24 barn møtt opp for grunnkursene i regi av Larvik Svømmeklubb.

De foresatte fulgte spent med fra sidelinja, og etter bare en halvtime i vannet hadde mange av deltakerne tatt synlige steg allerede. Tristan Knutsen (6) var en av deltakerne, og han skulle gjerne utvidet tiden i bassenget.

– Det var litt kaldt i vannet, men jeg har lyst til å gå uti igjen, for det var så gøy, sier Tristan.

Mandag var den første av totalt ti kurskvelder barna skal gjennom, og de ferskeste startet med helt grunnleggende ting for å bli vant til å være i vannet, som for eksempel det å blåse bobler i vannet og dykke.

– Jeg var ikke noe redd, og jeg kunne se helt til bunnen! sier Tristan.

Obligatorisk ferdighetsprøve

Nye kompetansemål på skolen gjør det også ekstra aktuelt med svømmekurs dette året. Fra og med dette skoleåret skal alle 4.-klassinger gjennom en ferdighetsprøve i svømming, hvor målet er at elevene skal svømme 100 meter på magen, dykke ned og hente en gjenstand på bunnen, hvile i tre minutter mens man flyter i vannet og avslutte med 100 meter ryggsvømming. Tidligere har prøven vært frivillig, men i år blir den obligatorisk.

– Vi bor i Larvik, midt mellom hav og ferskvann. På skolen har de minimalt med svømmeopplæring – mange skoler har bare fem svømmeøkter i året. Det holder ikke om barn skal bli trygge i vannet, sier Grethe Lill Olufsen, som er svømmeskoleansvarlig i Larvik Svømmeklubb.

LEK: Foreldrene følger med fra sidelinja mens barna leker i vannet.

LEK: Foreldrene følger med fra sidelinja mens barna leker i vannet. Foto:

Nivåstyrt

Da ØP var innom var det barn på hval- og skilpaddekursene som var i bassenget, de to laveste stegene på grunnkursstigen. Etter det følger «pingvin» og «selungen», før man har gjennomført hele grunnkurset. Larvik Svømmeklubb har også flere videregående kurs om man ønsker å fortsette utviklingen.

– Hvis man følger kursstigen vår fullt ut, skal man til slutt kunne svømme både crawl, rygg og bryst. Etter det er det selvsagt mulig å fortsette i svømmeklubben, sier Olufsen.

TRYGG I VANNET: Det å hoppe fra bassengkanten er en av tingene barna lærer under svømmekurset.

TRYGG I VANNET: Det å hoppe fra bassengkanten er en av tingene barna lærer under svømmekurset. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags