I 15 år har Laila stilt opp: – Hun har blitt en legende

– Takk for innsatsen, Laila!: Jens Arne Larsen fra Larvik Handicap Idrettslag takker avtroppende trener Laila Borg for hennes 15 år som trener.

– Takk for innsatsen, Laila!: Jens Arne Larsen fra Larvik Handicap Idrettslag takker avtroppende trener Laila Borg for hennes 15 år som trener. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Laila Borg har vært trener for Larvik Handicap Idrettslag siden 2004. Nå er imidlertid epoken over for den høyt verdsatte treneren.

DEL

Det er en tid for alt, og nå ser jeg meg nødt til å prioritere annerledes. Jeg begynner å bli en voksen dame som skal fungere en stund til i arbeidslivet. I tillegg har jeg en mor som stadig blir eldre, og jeg har en datter som bor i Oslo. Jeg vil gjerne se henne oftere, sier Borg som ikke slutter som trener med lett hjerte.

– Nei, det er selvsagt litt vemodig å gi seg. Jeg hadde egentlig tenkt å gi meg for ett år siden, men det klarte jeg ikke, smiler hun.

Trener innen svømming, friidrett og boccia

Borg har trofast stilt opp på svømmetreninger på onsdagskvelder og til friidrett – og bocciatreninger på torsdagskveldene for LHIL. Dette virkelig blitt satt pris på av både de aktive og av andre i miljøet, sier Jens Arne Larsen fra LHIL.

– Hun har blitt en legende hos våre utøvere med nedsatt funksjonsevne. Ikke bare har hun møtt på to treninger i uka, men hun har også vært med som trener og ledsager på utallige stevner som utøvere fra LHIL har deltatt på. Hun er en omsorgsperson som våre aktive har blitt skikkelig glad i, og som de har trivdes svært godt med. At hun i 2016 mottok Larvik kommunes idrettspris, var svært fortjent, fastslår Larsen.

Tar imot flere medlemmer

Larvik Handicap Idrettslag har nå en stor utfordring i å finne en som kan erstatte Laila som trener, samtidig som de ønsker seg enda flere aktive medlemmer.

– Vi er et lite idrettslag med cirka aktive utøvere og har i de senere årene slitt med å rekruttere nye aktive. For våre aktive så er treningene ikke bare til for å bli i bedre form, men det handler like mye om mestring både fysisk og sosialt. Treningene er kanskje noe av de aktive den anledningen de har for å komme seg ut etter skole – og arbeidstid i løpet av uka, påpeker Jens Arne Larsen.

Helgens Vivil-leker på Nadderud stadion i Bærum, den 40. i rekken, blir Laila Borgs siste som trener for LHIL.

Jeg kommer sikkert til å komme innom og hilse på under treninger og stevner framover, lover den avtroppende og allsidige treneren som nå får litt mer tid til seg selv og sin familie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags