Tommy - tiger i bur

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Han skal slåss i et bur på tørre nevene, men hevder selv han langt fra er aggressiv. I dag står det om tungvektsbeltet i Mixed Marshall Arts - og Tommy er klar for å gi og ta juling av «Crazy Bear».

DEL

- Jeg er ikke aggressiv, vet du. Aggressivitet får brensel av sinne - jeg er ikke sinna. Jeg skal kveste han foran meg, men det har ikke noe med sinne å gjøre. Er jeg sinna når jeg går i kamp, taper jeg.

Det hevder Tommy Rasmussen (34). I kveld skal han griseslåss på et stort treningssenter i Southend utenfor London - og det i et bur. Der møter han Stave «Crazy Bear» Economou, en atletisk slåsskjempe på 115 kilo, som har et par tusen hjemmefans i ryggen. Det blir det første beltet som skal deles ut i tungvekt i Mixed Marshall Arts - en kampsport som består av flere grener.

- Det kan nesten virke som om det er han som skal ha det tungvektsbeltet, og så har de plukket ut en stakkar fra Norge som han kan slåss mot. Det skal bli tøft å ta med det beltet hjem, flirer Rasmussen, som mener han er en reell utfordrer.

- Jeg har gått ned tolv kilo foran denne kampen, og har en kondis jeg aldri har hatt før. De kan tenke at «han der er det ikke noe fart i. Han er bare tjukk over ræva - men jeg skal si deg at han her er det trøkk i.»

De siste ukene har han ligget i hardtrening. Jobb, mat, trening og søvn. Barna på fire og ni år vet at pappa skal i aksjon, og bare han er ferdig med matchen, blir det mer tid til dem og samboeren. For selv om det er en machosport, mener Rasmussen langt fra at han er en røff bamse. Familien er viktig, og humøret er godt både hjemme og på jobben.

- Jeg er engasjerende. Og så er jeg alltid i godt humør, ler 34-åringen, som paradoksalt nok lever av å være grei.

På Komplett.no er han leder for kundesentret, og da hjelper det ikke å skremme kundene.

- Jeg behandler kundene pent, lover han.

Sin første profesjonelle match gikk han for et halvt år siden i Nederland. Det gikk ikke så bra.

- Kampen varte i 45 sekunder og så ble jeg kjørt på legevakta.

Rasmussen kom seg aldri etter den første treffen. Slagene haglet, og han endte på gulvet uten å få tatt i bruk sine egne ferdigheter fra brasiliansk jui jutsi - men han ga seg ikke. Mens motstanderen ble holdt tilbake og dommeren dømte tapt kamp for nordmannen fra klubben Valhall, hang Tjøllling-gutten rundt beinet til vinneren for å prøve å ta igjen.

- Jeg hadde ikke med meg hodet, lyder forklaringen.

Det må han i England i kveld. Blir han stående mot en boksesterk motstander, har han tapt. Rasmussen er best på gulvet med grep. Derfor må han få «den gale bjørnen Stave» ned på gulvet. Da kan han få overtaket.

- Er du redd?

- Nei, ikke i det hele tatt. Hva skal jeg være redd for? Da hadde jeg jo ikke drevet med dette.

- Men hvorfor slåss dere i et bur?

- Det er bare noe som henger igjen fra dogfights. Dette er en gentlemans sport. Hvis ikke det hadde vært det, så hadde hver kamp endt med brudd i bein, armer og nakke, hevder Rasmussen, og viser til reglene.

Der står det blant annet at det verken er lov til å skalle, bite eller å stikke fingrene inn i sår som motstanderen har pådratt seg.

- Men ikke gjør det til en voldsgreie. Etter kampen er alle kamerater, men skal du drive med dette, kan du ikke være en person som lar deg underkue, mener han.

Denne formen for kampsport er ikke stueren i Norge, selv om kickboksing har blitt mer godtatt. Brasiliansk jui jutsi og Mixed Marshall Arts, med kamper i bur, klinger ikke like godt.

- I Norge er det ikke stuerent. Det er en liten sport, selv om det er hundrevis som driver med det. Vi må holde en lav profil. Det er ikke lov til å gå profesjonelle matcher i Norge, forklarer Rasmussen, som til vanlig trener i lokalene til klubben Valhall i Tjølling - et steinkast unna hjemmet på Tjøllingvollen.

- Dette må ikke forveksles med fribryting. Dette er en fullkontaktssport, minner han om.

I kveld står det om tungvektsbeltet i 3x5 minutter i Southend.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags