Tonje Larsen skal opereres

Artikkelen er over 12 år gammel

Tonje Larsen (31) tar sjansen på en ny type operasjon for idrettsskaden jumpers knee. I morgen opereres hun ved en privat klinikk i Stockholm.

DEL

Larsen har slitt med kneskaden i ti år, og har i perioder vært så plaget at hun ikke har kunnet spille for klubben. Bakspilleren har også sagt nei til det norske landslaget fordi hun ikke klarer belastningen med landslagsspill. Nå øyner hun likevel en sjanse til å redusere smertene. En svensk lege har satt i gang et prøveprosjekt med operasjon av skaden. Så langt er femten idrettsutøvere operert i prosjektet, og 13 av disse kan vise til forbedring. Selv om prosjektet ikke er avsluttet, hopper nå Larsen på muligheten til å bli kvitt problemet og komme tilbake på håndballbanen.

- 12-13 stykker har blitt bedre. Da tar jeg sjansen. Jeg ønsker å spille håndball for fullt, i hvert fall få spilt mer håndball, sier Larsen, som reiser til Sverige i kveld.

Larvik-spilleren deltok i et prøveprosjekt med behandling av jumpers knee i fjor. Den gangen fikk hun sprøyter i kneet. Behandlingen ga gode resultater etter kort tid, men etter en stund var skadeproblemet like ille. Nå håper hun inngrepet kan gi henne en ny mulighet til å delta for fullt. Larsen kan være i lett trening etter to til fire uker etter operasjonen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags