Toto tildelt ildsjelprisen

Årets ildsjel: Toto Osland har siden han flyttet til Larvik på 70-tallet lagt ned tusenvis av dugnadstimer i diverse lag og foreninger. I går ble han tildelt Larvik Idrettsråds ildsjelpris. (Foto: Ola Lunde)

Årets ildsjel: Toto Osland har siden han flyttet til Larvik på 70-tallet lagt ned tusenvis av dugnadstimer i diverse lag og foreninger. I går ble han tildelt Larvik Idrettsråds ildsjelpris. (Foto: Ola Lunde)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Toto Osland mottok Larvik Idrettsråds ildsjelpris på årsmøtet i onsdag kveld.

– Han er ikke bare Larvik Turns ildsjel, men hele idretts-Larviks ildsjel, fortalte leder Ann-Kristin Aanstad i begrunnelsen. Eksilbergenser Osland har lagt ned tusenvis av dugnadstimer i ulike idrettslag i Larvik siden han kom flyttende til distriktet på 70-tallet, og i går kveld ble altså tildelt ildsjelprisen på årsmøtet i Larvik Idrettsråd.

– Idretten har egentlig vært hele livet for meg. Den har betydd utrolig mye, fortalte prisvinneren rett etter tildelingen.

Osland var uvitende om pristildelingen da han ankom årsmøtet i går. Selv trodde Osland at han var på årsmøtet kun for å underholde i pausen med sang og musikk, men det var før Aanstad leste opp begrunnelsen for tildelingen.

Osland har hatt en allsidig idrettskarriere både som trener og utøver, og fortsatt er han i full vigør. Senest for to uker siden ble han norgesmester i 65-årsklassen i stavhopp. Og prisvinneren kom selvsagt til årsmøtet rett fra trening.

Den pensjonerte kroppsøvingslæreren er for tiden blant annet leder for allidretten i Larvik Turn, stavhopptrener og trener for et mosjonsparti for eldre, for å nevne noe. Den utflyttede bergenseren har ingen planer om å flytte tilbake.

– Jeg stortrives i Larvik. Her har vi alt vi trenger!

Det var flere som ble hedret i går kveld. Det 15 år gamle ski- og sykkeltalentet Vebjørn Hegdal ble tildelt ungdommens Idrettspris for 2012. Han viste i fjor at han er en av de beste i sin årsklasse i Norge på ski.

Og suksessen har om mulig vært enda større i år. Hegdal har vært knusende overlegen i årets sesong og vunnet alle de individuelle rennene han har stilt opp i, med unntak av hovedlandsrennet hvor han endte på tredjeplass med sykdom i kroppen.

– Jeg er kjempefornøyd med årets sesong, men det skal bli godt med en liten pause fra skigåingen nå. I morgen drar jeg på ferie til Karibien. Det skal bli deilig, men jeg gleder meg til sykkelsesongen begynner, sier multitalentet.

Ann-Kristin Aanstad ble på årsmøtet gjenvalgt som leder. Det ble gjort noen få utskiftninger i styret. Thor Morten Hem ble valgt som ny kasserer, mens Solbjørg Farstad Bergene ble valgt inn i styret som representant for bedriftsidretten. I tillegg ble det gjort en omrokkering innad i styret. Bjørn Omholt og Loni Pedersen byttet plasser i styret. Omholt ble nå valgt som styremedlem, mens Pedersen overtok plassen som varamedlem.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags