Gå til sidens hovedinnhold

Tour de Kjose

Artikkelen er over 17 år gammel

Har man først satt seg til rette på sykkelsetet, er sitringen og kicket like stort om en nå skulle befinne seg på Champs Elysées eller i Kjoserittets startfelt.

Kjoserittet klarer ikke å konkurrere med «Touren» om mediaoppmerksomhet, men når det gjelder idrettens glade og tilsynelatende uskyldige vesen, er vi ikke i tvil om hvem som kommer styrket ut.

For noen ytterst få er det å tråkke de 30 tøffe kilometerne så raskt som bein og hode orker, for at man ved målpassering kan nyte seierens sødme i noen få sekunder. For den store hopen i Kjoserittet, tellende rekordstore 134 pedaltråkkere, var det stort sett snakk om å vinne over seg selv, ta en liten tur i kjelleren - om nødvendig - for derved å kunne sette opp sitt eget beskjedne og personlige seierssmil.

- Vi har nok været på vår side i dag, men dessuten mener vi å ha et godt tilbud til sykkelfolket, uansett hvilket nivå de nå befinner seg på, hevder sykkelrittsjefen, Gjermund Holtan, som smiler om kapp med den bestilte «Kjose-sola».

- At det kommer mange langveisfarende til Kjose, styrker oss i troen på at vi har noe å fare med, tilføyer Holtan.

Syklistene i Kjoserittet fikk Tyskusbakken (700 meter) rett i fleisen etter snaue tre kilometers tråkking, og alt da ble muskulaturen kraftig mørnet, og verre skulle det bli.

- Det er ei tøff løype, som syklistene lovpriste, oppsummerte Gjermund Holtan, men malurten var at vi fikk melding om noen beklagelige punkteringer underveis, fortalte Holtan.

Nansets Ottar Renholt ledet opp den tøffe «Bestemorsbakken», men led punkteringsskjebnen, og deiset litt nedover på resultatlista.

Andreas Tvetereid, Sagene, vant på tiden 1.09,25, etter en skikkelig finish med den råsterke Svarstadgutten, Halvor Aschjem, som ble slått med fattige seks skunder.

Velkjente Atle Pedersen, Nanset, holder koken og tråkket seg inn til en solid tredjeplass i rittet.

Hilde Troneng, Horten, vant kvinneklassen på tiden 1.25,02.

Vi fikk dessverre ikke testet Kjoses berømte vafler denne gangen, men pressetalsmann, Morten Berger, bekreftet at skussmålene vart svært positive.