Årets høydepunkt for travfolket i Vestfold er i gang - se hvilke lokale helter som skal starte her

Mange til start: Frode Hamre ruller ut mange stallhester i løpet av helgen.

Mange til start: Frode Hamre ruller ut mange stallhester i løpet av helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når årets høydepunkt for fylkets travinteresserte skal avvikles, er selvsagt Frode Hamre på plass med et lass av sine stallhester for å sette farge på arrangementet.

DEL

Men uten at han sitter på de største fargestiftene denne gangen. Det vil si, i Chief Orlando har han en god mulighet til å kjempe om seieren i fredagens Jarlsberg Grand Prix. Tøffest imot blir nok Phantasm Soa som er plassert i det andre kvalifiseringsløpet.

Der blir for øvrig trolig Hamres Frascati B.R. statist.

Senere fredag skal Maria Andreassens Hornnes Josefine ut i et hoppeløp, men fra 40 meter tillegg ser det svært vanskelig ut med tanke på noe annet enn en liten premie. V65-en avsluttes med at Hamre nok blir favoritt med Rapide Frecel, i et grundivisjonsløp der han også sender ut Black Jack Rich.

Les også: Tidenes desidert beste – og skal bli enda bedre

Les også: – Sånt vær vil vi ha

Flere lokale innslag

Lørdagens innledes forhåpentligvis med larvikstriumf når Geir Flåten skal kuske Terje Villums Eigelands Rebecca fra spor fem. I løpet etterpå er beveger vi oss til den andre enden av kommunen, fra Tjodalyng til Nevlunghavn, når Nils Jacob Gustavsens I'm On Fire trolig får det litt tøft med å leve opp til navnet. Fra et flott annetspor vil nok mange isteden sette pengene sine på Frode Hamres Ulla Del Ronco i det hoppeløpet.

I kjendisløpet har Larvik en forbindelse til Synjo Diva ettersom Øyvind Medalen er medeier i hoppa som har fått Hamre som hovedkusk.

I V75-3 er Ulleberg-treneren representert med premiejagende Ms. Quaker Force. Og med utgangsposisjon helt ute på vingen jager nok May Kristine Grønvold & Svein Isaksens Lady Lane først og fremst en matlapp i det løpet.

I det påfølgende løpet møtes kaldblodseliten, og Hamre har hele tre hester til start, Jærvsørappen, Ingbest og Smedheim Solan. Det samme antallet hester har Hamre bak bilen i Jarlsberg Grand Prix' hoppeavdeling i V75-6.

Verken N.Y. Diamond In The Sky, Lucille Bourbon eller Exclusive G.T. kommer nok imidlertid til å stikke av med de 250.000 kronene som venter vinneren. I Thor Tholfsens minneløp, som avslutter lørdagen, er Frode Hamre igjen representert, men trolig igjen kun som premiejager med President Ideal.

Les også: Sørlandsgaloppen er tilbake

Les også: Nå skal Maria realisere talentet

Gode sjanser søndag

Søndag er det først mer Hamre i form av Solkongen og Tem Jahn i Midtsommerløpet, før Hedda Assev-trente Bulldozer kan brøyte seg frem til en god premie i det tredje løpet.

I den påfølgende starten har Hamre igjen et par hester som nok i første omgang skal være fornøyd med premie. Adrian Solberg Akselsen kusker Lins Tanic mens Hamre selv sitter bak Ulk Delle Selve.

Bedre sjanser har nok eksilbergenseren i Yarrah Bokos løp med Alwaysinblackpedia og Tooltime. Der stiller i tillegg Rolf Mangelrøds Ronato ført og fremst med premieambisjoner. Hamre fortsetter med Ulleberg-innslag i Anders Jahres pokalløp med Donatomite, før han i V75-4 sender ut de trippelaktuelle hingstene Promo Kemp og Global Rumour.

Hamre har ingen hester til start i søndagens hovedløp, men i løpet både før og etter stiller han med seiersambisjoner – først med Seaside Illusion, deretter med Waffle Cone.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags