Hamre kopierte historisk bragd

Historisk: I fjor ble Frode Hamre historisk da han tok fire V75-seiere i samme runde. På Drammen lørdag gjentok han bragden.

Historisk: I fjor ble Frode Hamre historisk da han tok fire V75-seiere i samme runde. På Drammen lørdag gjentok han bragden. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor ble Frode Hamre historisk da han vant fire V75-løp på Forus i Stavanger. Lørdag ble han historisk på nytt da han sørget for å bli den første til å klare det to ganger.

DEL

V75-sirkuset hadde forflyttet seg til Drammen travbane på lørdag, og som så mange ganger før med Frode Hamre i hovedrollen. Hamre-stallen hadde intet mindre enn fire av omgangens fem største favoritter. Og de innfridde med alle fire!

– Nå går det fint. Bruno Di Quattro er i utrolig fin form, noe han beviste på Axevalla sist. Vi kjørte det vi kunne siste 1000 meter fordi vi måtte prøve å slå Patrica Hastrup på styrke. På speed taper nemlig Bruno Di Quattro, sa en strålende fornøyd Hamre etter seieren i lørdagens hovedoppslag, Ludvig Nilsens minneløp.

I fjor vant Hamre løpet med Winmecredit. I år måtte den ta til takke med fjerdeplass.

Les også: Historisk bragd av Hamre

Les også: Kaldblodsgull til Hamre

Tre av fire den tunge veien

Selv om Hamre-stallen hadde fire av omgangens fem største favoritter, var det langt ifra noe dekket bord. Hurtige konkurrenter og kusker med ambisjoner gjorde sitt til at hestene måtte levere på topp for å vinne.

– De tre første vinnerne gikk den tunge veien, noe som gjør prestasjonene enda bedre, bemerket Hamre.

For i V75-1 måtte kollega Vidar Hop virkelig jobbe for å få Bol Odin først på streken etter en reise utvendig.

Selv styrte Hamre Jet Bug med jernhånd i V75-2, der han til slutt enkelt koblet grepet om den favorittspilte stallhesten Cantab Genius – som måtte ta til takke med andreplass.

Hamre avrundet det hele med å spore rundt om med Gematria i V75-6.

– Gematria var veldig nærme galoppen rundt første sving. Jeg har aldri kjørt så for med henne rundt en sving, men da Brixton U.S. galopperte ble det enklere, avrundet Hamre.

Totalt kjørte Stall Hamre inn 242.000 kroner på sine sju starthester.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags